Google Sheets, Google tarafından geliştirilmiş ve Microsoft Excel’e karşı Google’ın en büyük güçlerinden birisi olarak online bir uygulama. Microsoft Excel ile çok fazla benzerlik göstermesine rağmen online versiyonu olarak çok sade bir şekilde hazırlanan uygulama kapsamında kişiler formüllerle çalışma şansına sahiptir. Google Sheets ya da diğer adı ile Google Spreadsheets, üstelik Google’ın diğer programları ve online uygulamalarıyla da uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Böylece kişiler Google Drive üzerinde yedekleme, paylaşma, diğer kişilerle ortak çalışma tablosunda çalışma gibi pek çok avantaja sahip olmaktadır. 

Google Sheets’i Sohbet Çeviricisi Olarak Kullanın!

Google Sheets Yetenekleri neler?

Google Sheets, normal bir Excel programında yapılabilecek pek çok işlevi destekliyor. Kişilerin formül konusunda eksiksiz bir şekilde destek alabileceği Google Sheets üstelik çeşitli tasarım araçlarıyla da renklendirmeye imkan sağlıyor. Grafik şekillerinin de yer aldığı uygulamada, derlediğiniz verileri kullanarak çeşitli grafikler oluşturabilir ve işiniz ile ilgili analizleri gerçekleştirebilirsiniz. Çubuk, çizgi ve pasta türü grafiklerle desteklenen Google Sheets, bu özellikleri ile Excel’e olan ihtiyacı da büyük oranda ortadan kaldırıyor. Üstelik Microsoft tarafından sunulan hizmetlerde ücretli bir üyelik bulunurken Google Sheets için böyle bir durum söz konusu değildir.

Google Sheets avantajları neler?

Google Sheets’in en büyük avantajlarından birisi herhangi bir kurulum gerektirmeden bulut sunucular üzerinde çalışılabilmesi. Öyle ki kişilerin cihazlarında internet bağlantısının olması halinde kolay bir şekilde erişilebilecek online servisler sayesinde Google Sheets kullanılabilir. Kişilerin yaptığı çalışmalar sık aralıklarla kaydedilir ve böylece olası kesintilerde herhangi bir veri kaybının yaşanması da söz konusu olmaz. Üstelik dosyaları sürekli kayıt etmesinin yanı sıra sürüm olarak geriye doğru dönüş yapmak ve önceki sürümlere erişim sağlamak da mümkündür. Bu sayede eskiye dönük olarak da çalışmalarınızı kontrol ederek, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

google sheets 1547323896

Diğer masaüstü uygulamalarında bu tip özelliklerin büyük bir bölümü olmadığı gibi mevcut özellikleri kullanmanız da yine oldukça zordur. Üstelik kurulum vs. gerektirdiği için de kişilerin bu konuda sorun yaşaması çok daha fazla olmaktadır. Tüm bu avantajları elde etmek adına ücretsiz olarak sunulan Google Sheets sayfasına giriş yaparak Google hesabınızla oturum açmanız yeterli olacaktır. 

Google, Dökümanlar ve E-Tablolar için Eklenti Desteğini Duyurdu 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir