Google Play üzerinden ücretli bir şekilde içerik satın almak ya da uygulama içi harcama yapmak isteyenlerin Google Play’e kart eklemesi yapması gerekir. Küçük birkaç onay işlemi ile tanımlanan kartlar ile harcamalar yapılabilmektedir. Ancak kredi kartı süresinin dolması, kullanılmaması ya da güvenlik gibi farklı gerekçeler ile kredi kartının kullanım dışı bırakılmak istenmesi halinde Google Play’den kredi kartı kaldırma işlemlerinin yapılması gerekir. Google Play’den kredi kartı kaldırma işlemlerinin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız haberimizdeki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. 

PC’de Google Play’den kredi kartı nasıl kaldırılır?

İşlemleri yapmak için öncelikle bilgisayarınızın tarayıcısından Google Play ana sayfasına giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra eğer oturumunuz açık değilse öncelikle oturum açmalısınız. Ardından sol menüdeki ödeme yöntemleri adımlarını takip ederek ödeme yöntemleri sayfasına giriş yaptıktan sonra ödeme yöntemlerini düzenle seçeneğini seçin.

Bu bölümde uygulama dahilinde eklemiş olduğunuz tüm kartlar ekranda listelenecektir. Bu sayede istediğiniz tüm kredi kartı bilgilerini değiştirebilir, kartları kaldırabilir ve düzenleyebilirsiniz. Kredi kartı bilgilerinin kaldırılması için ise kaldırılmak istenen kredi kartının seçilmesi gerekir. Açılacak olan yeni ekrandan kaldır seçeneğini takip edilmesi ile birlikte kayıtlı tüm kredi kartı bilgileri sistemden silinecektir.

Ödeme yönteminin profilinizden kaldırılması ile birlikte artık bu kart kullanılamaz hale gelir. Başka bir kredi kartı tanımlı değilse ödeme işlemlerinizi yapabilmek adına öncelikle Google Play kredi kartı tanımlama yapmanız gerekir. 

Android’de Google Play’den kredi kartı nasıl kaldırılır?

İşlemleri yapmak için telefonu tercih edenler ise yine benzer şekilde Google Play üzerinden kaldırma adımlarını takip edebilir. İlk olarak Google Play Store uygulamasını açılması ve ardından sağ üst köşede yer alan profil simgenize dokunarak açılacak olan menüden ödemeler ve abonelikler bağlantılarını takip etmelisiniz.

Bir sonraki menüde ödeme yöntemlerini seçin. Ödeme yöntemleri sayfasında altta yer alan menüden diğer ödeme ayarları seçeneğini takip edin. Bu aşamaları takip ettiğimiz andan itibaren yeni sayfa telefonun varsayılan web tarayıcısı üzerinden açılacaktır. Bu nedenle herhangi bir hata olduğunu düşünmeyin. İşlemlerinizi tarayıcı üzerinden devam etmelisiniz.

Tarayıcıda açılacak olan sayfada tanımlanmış olan tüm kredi kartı bilgileri listelenir. Bu listeleme sayesinde hangi kredi kartını silmek ve kaldırmak istiyorsanız o kartı seçin ve ardından açılacak ekrandaki kaldır seçeneğini seçin. Bir sonraki işlemde kaldırma seçeneği için bir onay istenecektir. Onay vermeniz ile birlikte mobil cihazlardan da kolay bir şekilde Google Play kredi kartı kaldırma işlemlerini yapabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir