Temel olarak Android dünyasının uygulama mağazası olarak hizmet veren fakat uygulamadan çok daha fazlasını sunan Google Play Store için internet sitesinde bir takım yenilikler yapmaya hazırlanıyor. 

Android uygulama ve oyunlara ev sahipliği yapan Google Play Store internet sitesi, şaşırtıcı bir şekilde günümüze pek de yakışmayan bir arayüze sahiptir. Fakat bu durum uzun bir sürenin sonunda değişiyor. Uzun süredir beklenen ve ihtiyaç duyulan yenilikler ile beraber çok daha modern bir hale gelecek olan yeni tasarım, sade olmayı merkeze alarak, “oyunlar, uygulamalar, filmler ve kitaplar” olmak üzere dört temel başlık üzerine kuruludur. Söz konusu bu dört kategorinin altında aynı zamanda platform içerisindeki farklı seçimler de yer alıyor. Her kategorinin öne çıkanları büyük görseller ile beraber ön plana çıkarak internet devi, bu mobil uygulama ile uyumlu bir halde yenilenen yeni arayüz ile PlayStore’un web sitesini çok daha fazla ziyaret edilen bir alan haline getirecek. Bu konu ile ilgili olarak oldukça geç kalan Google, yeni tasarımı yüksek ihtimalle çok yakın zaman içerisinde herkes için aktif hale getirecek. 

5 14

Google, Play Store merkezli olan uygulamaların gizliliğini de önemsiyor

Apple, geçtiğimiz aylar içerisinde bilindiği üzere yeni bir dönem başlattı. Şirket bu yeni dönemi “App Store, verilerinizin nasıl kullanılacağını haber verir.” açıklamasında bulunmuştu. Apple bu yeni dönem içerisinde şunları aktardı; “App Store’daki 1,8 milyondan fazla uygulamanın her biri, katı gizlilik yönergelerine uymak ve verilerinizi nasıl kullandığını açıklamak zorundadır. Bir uygulamayı indirmeden önce gizlilik etiketini inceleyebilir, böylece uygulamanın size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.” İşte bunu kendine örnek alan Google, Android uygulama marketi Play Store için benzer bir sistem inşa ediyor.

4 1

Yeni dönem içerisinde uygulamalar, “gizlilik” bölümü üzerinden hakkınızda toplayacakları veya işleyecekleri tüm verileri size açık şekilde sunabilecek. Bu noktada aynı zamanda uygulamanın telefondan erişim sağlayabileceği kilit detaylar (Konum, fotoğraflar vb.) de aktif olarak gösterilecek. Bu yeni dönem içerisinde daha önce aktarıldığı üzere bu yıl henüz sona ermeden genel olarak başlıyor. 2020 yılının ikinci çeyreği itibariyle ise bütün uygulamaların bu yeni döneme ayak uydurması gerekiyor. Yani her bir uygulama geliştirici gizlilik verilerini doldurmak durumunda kalacak. Bu özellik son zamanlarda oldukça olumlu eleştiriler alırken, uygulama mağazasının hala genel olarak daha güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Play Store’da özellikle denetimin ciddi şekilde artırılması da beklentiler arasındadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir