Google Play Store için yeni bir güvenlik güncellemesi yapıldı. Güncelleme kapsamında 1 milyon civarı uygulama mağazadan kaldırıldı.

Google, yeni güvenlik politikaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Play Store’da bulunan uygulamalara yönelik testlerini sürdüren şirket, kurallara uymayan tüm uygulamaları mağazadan tamamen kaldırıyor. Yeni bir blog yazısı ile son güncellemeleri paylaşan şirket, güvenlik kriterlerine uymayan tüm uygulamaları kaldırmaya devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda ilk aşamada 1,2 milyonu aşkın uygulama tespit edildi. Politikalara uymaması nedeniyle 1.2 milyon uygulamayı mağazadan kaldıran Google, 2022’ye hızlı bir giriş yaptı. Zira geçtiğimiz yıl içerisinde 700 bine yakın uygulama kaldırılmıştı. 2022’nin başında ise 1,2 milyon uygulamayı kaldıran Google, kontrollerin devam edeceğini vurgulayarak bu rakamların daha da artacağını söyledi.

Google güvenlik kuralları katılaşıyor

Kullanıcıların güvenli bir Android deneyimi yaşamasını isteyen Google, yeni politikalarını güncelleyerek güvenlik sınırlarını katılaştırıyor.

Yapılan açıklamalarda önümüzdeki dönemlerde de uygulamalardaki denetimlerin süreceği net olarak ifade edildi. Bu kapsamda uygulamalar için güvenlik kurallarına uyulması çok daha zorunlu hale getiriliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir