Bilindiği üzere bazı durumlarda ülkemizde girilmesi engelli olan sitelere girmek için VPN değiştirme yöntemi kullanılarak söz konusu bu sitelere erişim sağlanabiliyor. Bu işlem Google Play Store üzerinden yapmakta mümkün. Böylelikle ülkemizde sunulmayan uygulama ve oyunlara erişim sağlanabilir. VPN değiştirme yöntemini tercih ettiğiniz taktirde bu tüm sitelere erişimi etkileyecektir. Bu gibi bir durum ile karşılaşmadan Google Play’in konum bilgisini değiştirmek mümkün mü? Şöyle ki VPN değiştirmeden ve root’suz bir şekilde de Google Play Store üzerinden ülke değiştirme işlemlerini yapmak mümkündür. Google Play’de ülke sınırlaması ile karşı karşıya geliyorsanız ve sorunun önüne geçmek isterseniz illa VPN değiştirmeye gerek yok. Türkiye’ye henüz sunulmayan bir oyunu ya da uygulamayı indirmek için Google Play Store ülke konumunda değişiklik yapmak oldukça doğru bir çözüm olacaktır. 

Zaman zaman “Google Play Store bu öğe ülkenizde kullanılamıyor” hatası ile karşı karşıya gelmek mümkündür. Fakat canınızı sıkmanıza gerek yok, Google Play Store’da yapılan ülke değiştirme işlemi ile bu sorun kolaylıkla çözülebilir. Bugüne kadar, bu gibi durumlar ile karşılaşan kullanıcılar, Google Play Store ülke değiştirme işlemini VPN’siz ve root’suz da yapabilirler. Yazımız ile, şimdiye kadar ülkemizde indirilmeye sunulmayan Android oyun ve uygulamalarını indirmek için Google Play Store ülke ayarlarını nasıl yapacağınız hakkında bilgi veriyoruz. Google Play Store’un ülke sorununu ortadan kaldırmak oldukça kolaydır. 

8 1559640848

Google Play Store mağazası üzerinden soft launch şeklinde yayınlanan Android oyun ve uygulamalar için ” Bu öge cihazınızla uyumlu değildir” Geliştirici şirketin sadece belli bölgeler için indirmeye izin verdiği ve bölge sınırlamalı yayınladığı Android oyun ve uygulamaları da “Bu öğe ülkenizde kullanılamıyor” iletisi gösteriliyor.  Bir de henüz dünya genelinde indirilmeye açılmamış sadece bazı bölgelere özel olarak sunulmuş oyun ve uygulamaları indirmek için VPN uygulamalarını kullanabileceğiz gibi APK dosyası indirerek de bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Fakat bahsettiğimiz bundan çok daha kolay bir yöntem söz konusudur. Henüz indirilmeye açılmamış oyunları ve uygulamaları indirmek için Google’ın uygulama mağazasına yeni eklediği Ülke ve Profiller seçeneğini kullanabilirsiniz. 

Google Play Store mağazasında ülke değiştirme işlemi

Henüz indirilmeye açılmamış oyun ve uygulamaları indirmek istediğiniz taktirde Google Play Store mağazasında ülke değiştirme yöntemlerini yapmanız gerekiyor. Yani bunun için illa VPN değişikliği yapmanıza ya da root’a gerek yoktur. VPN’siz ve de root’suz Google Play Store mağazası üzerinden ülke değiştirmek için sadece bir kaç basit adımı takip etmeniz yeterlidir. 

– Google Play Store mağazası üzerinden ülke değiştirme işlemi yapmak için ilk olarak Play Store mağazasını açın.

– Sol kısımda yer alan Hesap menüsüne dokunun.

– Bu sayfada ülke değiştirme seçeneğine erişiminiz olduğu için buradan Ülke ve Profiller seçeneğini göreceksiniz.

– Ülke’ye dokunup yeni ülke seçiminizi yapıyorsunuz.

– Son olarak uyarı mesajına onay vermeniz halinde Google Play Store mağazasının ülke değiştirme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir