Android ekosisteminin uygulama mağazası olan Google Play Store için çocuklar odaklı güzel bir özellik geldi. Geliştirilmeye ve yeni özellikler kazanamya devam eden Google Play Store, içerisinde milyonlarca uygulama ve oyun barındırıyor. Bu uygulama ve oyunların hepsi çocuklara uygun olmuyor. Bu kapsamda belli kategori içeriklerinin bile çocukların önüne katılmadan önce kontrol edilmesi gerekiyor. Google ise konu hakkında ebevenylerin hayatını kolaylaştıracak yeni bir hamle atma kararı aldı. Buna göre Google Play Store için “öğretmenler tarafından onaylandı” ibaresi getirildi. Bu sayede onaylı bu uygulamaların çocuklar için en iyi seçenekler olduğu ve ebeveynlerin rahat bir şekilde çocuklarına açabileceği belirtiliyor.

Google Play Store için çocuklara odaklı özellik geldi

1 1587109054

Özellikle çocuklar artık ufak yaştan itibaren tablet ve telefonlar ile oynamaya ve videolar izlemeye başlıyorlar. Bu noktada ise doğru, faydalı ve eğitici içeriklerin onlar için açılması iyi olacaktır. Bu söz konusu içeriklere ise uygulama mağazasında çocuk kategorisinden erişmek mümkün oluyor. Bu kategori ise yakın zamanda herkes için aktif ve kullanılabilir olacak. Hatırlarsak geçtiğimiz yılın sonunda internet devi “App Defense Alliance” adlı bir birlik kuruldu. Güvenlik şirketler Lookout, ESET ve Zimperium ortaklığı ile kurulan bu birliğin amacı ise zararlı uygulamaları Play Store üzerinden indirilmeye sunulmadan testpit etmek olacak.

Bu durum kullanıcılar için oldukaç güzel gözükürken, bu birlik ile özellikle gizli malware sahip uygulamaların daha kolay tespit edilebileceği söyleniyor. Diğer yandan ise düzgün olup daha sonra gizli zararlı faaliyetlerde bulunan uygulamaların daha kısa sürede marketten devre dışı bırakılması sağlanacak. Kullanıcı güvenliğine önem veren Google, bu noktada güvenlik çalışmalarını ve bu yönlü yeniliklerini sürdürüyor. Çocuk kategorisinin yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir