Google Play Store içinde uzun zamandır reklamlar da yer alıyor. Ancak yeni dönem içerisinde daha fazla reklam devreye alınması bekleniyor. Ortaya çıkan duruma göre Android dünyasının uygulama marketi olarak bilinen Google Play Store, sınırlı süreli olarak etkinlikleri ve sponsorlu önerileri arama sonuçlarında direkt olarak en başta göstermeye başladı.

Yakın zamanda herkes tarafından görünmeye başlayacak olan bu reklamlar, Google’ın market üzerinden elde etmiş olduğu gelirleri üzerinde de etkisi olacak ve artıracak. Daha öncesinde arama kısmında yapılmış olan son dört popüler aramayı karşımıza getiren büyük internet devi, yeni döneme girilirken bu reklamlar arasında üç reklam ekleyecek. Google, bundan önceki zamanda ise Gmail içindeki reklamlarla dikkatleri üzerine çekmişti. Bu reklamlarla yoğun tepki ile karşılaşmıştı. 

Google Play Store

Google’dan tepki çeken adım

Gmail içerisinde uzun zamandır reklamlar bulunmaya devam ediyor. Çoğu kişi bu reklamlardan memnuniyetsizlik duysa da aşırı rahatsızlık da duymuyordu. Çünkü reklamlar gelen kutularının en üst bölümünde yer alıyor. Bu şekilde gerçek ve ilgilenilen e posta ile reklamlar birbirlerinden rahatlıkla ayrılabiliyor. 

İşte bu durum geçtiğimiz hafta içinde değişikliklere uğramaya başladı. Google, çok tepki çeken bir adımda bulundu ve reklamları e-postaların ara kısımlarına da  eklemeye başladı. Gelen kutularındaki e-postaların arasındaki reklamların yanı sıra reklam ve ad yazmasına rağmen kullanıcılar tarafından hiç hoş karşılanmadı. Şimdilik sadece web sürümü üzerinde görülen bu sayfa ortası reklamların, gelen tepkiler üzerine tekrar en üst sıralamalarda çıkması bekleniyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir