Google yakın zaman içerisinde kullanıcılarının akıllı telefonlarına uygulama yüklemek için daha fazla alana sahip olmasını sağlayarak Play Store için yeni özellik sunacak. Google’ın bir süredir üzerinde çalışmakta olduğu “Otomatik arşivleme” özelliği, uzun süredir kullanılmamış olan  uygulamalardan gereksiz verileri otomatik şekilde silerek daha fazla depolama alanı oluşturmayı amaçlıyor. 

Bir kullanıcının akıllı telefonunda depolama alanı dolduğunda, yer açmak için uygulamaları kaldırmak veya diğer veri ve dosyaları silmektir. Ancak “otomatik arşivleme” özelliğinin kullanımı sunulmasıyla beraber kullanıcılar bu özellikle büyük fayda ve rahatlık sağlayacağı düşünülüyor. Sızıntılarla ortaya çıkan bu özellikle bir uygulamanın kodunun ve kaynaklarının büyük bir çoğunluktaki kısmının silinmesine imkan tanıyor. Böylece akıllı telefon üzerinde tasarruf sağlıyor ve gerektiğinde ise bunları Play Store’dan otomatik olarak tekrar indirmiş olacaksınız.

Bu özellikle, bir uygulamanın boyutunun telefondan tamamen kaldırılmış olmadan neredeyse  yüzde atmış oranında azaltılabileceği bildiriliyor. Ayrıca, tüm kişisel veriler ve ayarların korunması ve uygulamanın simgesi başlatıcıda görünmeye devam ediyor. Uygulamayı otomatik olarak arşivledikten sonra kullanmak için sadece uygulamanın simgesine dokunanarak harekete geçmesi yeterli oluyor. Gerekli dosyalar indirilerek, uygulamayı herhangi bir veri kaybı yaşamadan kullanmanıza olanak sağlıyor. Bunlarla birlikte her uygulamanın otomatik arşivleme özelliği için uygun olmayacağını da unutmamak gerekiyor.

Arşivleme işlemi otomatik gerçekleşecek

İşlemi daha da sorunsuz bir şekile getirmek için bu özellik, arşivlenmesi gereken uzun süre içinde kullanılmayan Android uygulamalarını otomatik olarak seçecektir. Bu işlemler yapılışı ise  yeni uygulamalar yüklerken, seçeneği etkinleştirmenizi isteyen bir açılır pencere göreceksiniz. Ardından ise Play Store, yüklemek istediklerinize yer açmak amacı ile gereksiz uygulamaların sayısını hemen azaltacak çalışmalar yapmaya başlayacak duruma gelecektir.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir