Play Store, Chromebook’lar, Android tabletler ve katlanabilir telefonlar gibi büyük ekranlı cihazlar için güncelleniyor. Bu değişiklikler, şirket tarafından geçen yıl Google I/O’da tartışıldı. Şu anda, kullanıcıların büyük ekranlar için optimize edilmiş uygulamaları kolayca bulmasını sağlayacak dört önemli güncellemenin peşinde. Bu güncellemeler ayrıca büyük ekranlarda Play Store’un çalışmasını geliştirecek. Google, yüksek kaliteli ve “doğru” tanıtım videoları içeren oyunları öne çıkarmak için yeni planlar geliştiriyor. Bir oyunun listeleme sayfasının üst kısmında görüntülenen video bannerlar, kullanıcıların uygulamayı indirmeden önce oyun hakkında bir fikir edinmelerine olanak tanır.

Ayrıca Google, oyun ve uygulama ayrıntı sayfalarını çok sütunlu bir düzende düzenleyerek içeriği uygulama listeleme sayfasında daha üst düzeye taşıyacak. Bazı uygulamalar katlanabilir cihazlarda ve tabletlerde öne çıkarılacak. Cihazlar arasında iyi bir şekilde yeniden boyutlandırılan ve hem yatay hem de dikey yönlendirmeleri destekleyen uygulamalar daha fazla öne çıkacaktır.

Gelecekte, editörlerin seçimi de dahil olmak üzere diğer derlenmiş koleksiyonlar ve makaleler bu kriterleri dikkate alacak. Bu, Google’ın geliştiricileri büyük ekranlı cihazlar için uygulamalarını geliştirmeye zorlamak için kullandığı bir taktik olarak görülebilir. Bununla birlikte, değişiklikler bunlarla sınırlı değildir. Google, Play Store uygulamasında gezinme deneyimini iyileştirmek için çeşitli yenilikler yapmaya çalışıyor.

Arama sırasında uygulama karşılaştırmak için bölünmüş ekranla destekleniyor

Artık katlanabilir cihazlarda, tabletlerde ve Chromebook’larda sol tarafta bir gezinme çubuğu göreceksiniz. Bu, özellikle büyük ekranlı bir cihazı yatay modda tutarken menü öğelerini daha kolay erişilebilir hale getiriyor. Bununla sınırlı kalmayan Google ayrıca, arama sırasında uygulamaları karşılaştırmak için bölünmüş ekran deneyimi sunuyor.

Kullanıcı Arama sonuçları ve uygulama ayrıntıları sayfaları tarafından yan yana görüntülenecektir. Bu, yeni uygulamalar ararken geri dönmelerini kolaylaştıracak. Önümüzdeki hafta bu değişiklikler yürürlüğe girecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir