Google tarafından yayınlayan yeni blog gönderisinde Play Store ve Play hizmetlerinin Ocak 2022 itibari ile yaşadığı değişikliklere yer verildi.

Google Play güncellemeleri ile ilgili yeni bir dönem başlatan Google, sistemlerde yapılan değişiklikleri detaylı olarak destek sayfası üzerinden paylaşıyor. Aralık 2021 sonrası Ocak 2022 değişiklik güncellemelerini de sayfa üzerinden paylaşan Google, böylece yapılan değişimleri ve getirilen yenilikleri de kullanıcılara sunarak bilgi alınmasını sağlıyor. 

İndirdikçe oyna özelliğinin kapsamı genişletiliyor

Yeni dönem itibari ile yapılan en büyük yeniliklerden bir tanesi indirdikçe oyna özelliğinin daha da genişletilmesi. Bu bakımdan uygulama indirme sırasında bekleme sürelerini azaltmaya devam eden Google, indirme boyutlarını küçülterek oyun oynamaya hemen başlanmasını ve oyun oynama sırasında ise yeni bölümlerin ve ilerleme yaşanacak alanlardaki içeriklerin indirilmesini hedefliyor.

Bunun dışında uygulama kapsamında yapılan yenilikler ile kullanıcıların sevdiği uygulamaları ve oyunları keşfetmesini sağlayacak yeni düzenlemelere yer veriliyor. Kullanıcılar benzer beğenilere sahip olan diğer oyuncuların sevdiği oyunları da öneriler bölümünde daha sık görmeye başlayacak.

Cihazdaki güvenliğin üst düzeye çıkarılabilmesi için Google Play Protect algoritmalarında da pek çok değişikliğe gidilmiş durumda. Böylece kullanıcılar yeni dönemde çok daha güvenli bir şekilde Google Play sistemini kullanabilecek.

Bunun dışında hem sistem hem de uygulama özelliklerinde bir dizi hatanın giderilmesi için güncellemeler yapan Google, performansı ve hatayı da azaltmış durumda. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir