Google Play sistem güncellemelerindeki iyileştirmeler ve yeni özelliklerin detayları paylaşıldı.

Google, yeniliklerle dolu yeni bir yılı kutluyor. Pixel serisinde sunulan güncellemelere ek olarak, sık sık Google Play güncellemeleri de vardır. Yakın zamanda bir dizi cihaz sorununu gidermek için bir Pixel güncellemesi paylaşan şirketler artık App Store için hazır.

Beklenen sistem güncellemesi yalnızca birçok hatayı düzeltmekle kalmıyor, aynı zamanda bazı yeni özellikler de ekliyor. Konum servisleri, acil durum uyarıları, rehber/veri senkronizasyonu gibi birçok özellik düzeltildi ve bazı yeni özellikler getirildi.

Google Play sistem güncellemelerindeki yenilikler

Aralık 2021’de şirket, pil ömrü, cihaz bağlanabilirliği, ağ kullanımı, veri koruma, kararlılık, güvenlik ve güncellenebilirlik gibi iyileştirmeleri kullanıma sundu. Ancak Ocak 2022 güncellemesinin saat dilimi yönetim sisteminde iyileştirmeler ve bazı ülkelerde yeni yaz saati uygulaması değişiklikleri için destek içerdiğinin de altını çizelim

Oyunları indirirken oynayabilmenizin yanı sıra, indirme tamamlanmasa bile uygulamada bir sorun varsa hangi sürümün soruna neden olduğunu da görebilirsiniz. Google Play faturalandırmasını iyileştirmenin yanı sıra şirket, cihazlarının güvenliğini sağlamak için Google Projesini de geliştiriyor.

Google Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsü

İndirme optimizasyonu, çeşitli performans optimizasyonları, hata düzeltmeleri, güvenlik, kararlılık, erişilebilirlik iyileştirmelerinin yanı sıra PlayPass ve PlayPoints programlarındaki yeni özelliklerden daha hızlı ve daha güvenilir. Bu güncelleme proje ana hattı olarak görüntülenir.

Project Mainline nedir?

Project Mainline başlangıçta Android 10 ile geldi. Cihazın işletim sistemi yazılımını güncellemeden sistemi günceller. Bu uygulamalı proje, eksik ayrıntılı değişiklik ve güncellemelere de yol açabilir. Ancak, Google’ın bu iyileştirmeleri paylaşmak için bir destek sayfası vardır. Google Play sistem güncellemeleri akıllı telefonlar, tabletler, Wear OS saatler, Android Auto ve diğer Google sertifikalı Android cihazlar için geçerlidir. Bu nedenle Google, destek sayfasında birden fazla cihazdaki çeşitli yeni özellikleri tartışıyor. Bu sistem uzantıları birkaç yıldır mevcut olsa da Aralık 2021’den sonra değişiklik listesi paylaşılacak.

Android akıllı telefonunuzda yüklü olan Google Play sisteminin sürümünü kontrol etmek için Ayarlar> Güvenlik> Google Play Sistem Güncellemesi’ne gidin. Samsung telefonlar için aynı işlem Ayarlar> Biyometri ve Güvenlik> Google Play’de çalışır.

Google’ın getireceği yeni sistem güncellemesindeki yeni özellikler ve iyileştirmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir