Arama motoru devi, Android uygulama mağazası olan Google Play Store’un 10.yılına özel bir logo yayınladı.

Google Play, servisin 10. yılına özel bir logo güncellemesi yaptı. Görebileceğiniz üzere eski logoya göre aşırı bir fark bulunmuyor. Ancak yeni logoda biraz daha yuvarlak hatların tercih edildiği gözüküyor. Diğer yandan renklerde daha koyu hale getirilmiş durumda. Bu küçük yenilik ile logonun daha modern hale getirildiği gözüküyor.

Google’ın bu logoda olduğu gibi diğer servislerinin logoları ile uyumlu olması odasından tasarladığı gözüküyor. Logo bakımından kendi tasarım dilini kullanan Google, Play Store servisinin 190 farklı ülkede 2.5 milyar insana hizmet verdiğini açıklıyor.

Google Play Store logosu yenilendi

105

Logo noktasında daha önce Google Chrome odak noktası oluyordu. Düz tasarımını gittikçe sadeleştiren ikonik Chrome logosu, geçtiğimiz aylarda çıkan 100.sürüm ile 2022 versiyonuna geçiş yapmıştı. 2014 yılına ise geçilen logo ile 2022’de geçilen yeni logo arasındaki en büyük fark ise yeni logodan gölgelerin kalkması olmuştu. Şirket bunun haricinde ise renkleri daha koyulaştırmış ve bu tasarım oldukça az yenilik ve değişiklik ile dalga konusu haline gelmişti.

Google ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan detaylara göre en son süreçte çok farklı logolar da tasarlanmış ancak yeni logonun tasarım aşamasında aşağıda gördüğümüz logolarda gündeme gelmişti. Google’ın bu noktada logo konusunda bilindik tasarımdan uzaklaşmama istediğinin olduğu gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir