Google I/O 2022 kapsamında resmi olarak tanıtımı gerçekleşen Google Pixel Watch akıllı saat çıkmadan büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bunun arkasında ise işlemci yer alıyor. Google’dan I/O 2022 etkinliğinde daha önce sızıntıları yapılan Pixel Watch akıllı saat modeli de sunuldu. Google’ın gerçekten uzun zamandır beklenen ilk akıllı saati, hemen değil Pixel 7’ler ile beraber sonbahar dönemi içerisinde satışa sunulacak. 

Son derece şık bir tasarıma sahip olan bu ürün, Samsung ile beraber geliştirilen yeni nesil Wear OS işletim sistemi üzerinden kuruluyor ve yine I/O 2022 kapsamında tanıtımı gerçekleşen Google Wallet üzerinden hızlı bir ödeme için de kullanılabiliyor. FitBit, derin bir entegrasyon taşıyan söz konusu bu ürün, güncel olan her akıllı saat gibi aktif olarak spor takibi de yapabiliyor. İşte bu saate gücünü ortaya çıktığı üzere tam dört yaşındaki Samsung imzalı Exynos 9110 işlemci veriyor.

google pixel watch gelmeden uzdu 2

Bu durum elbette ki modeli bekleyenler arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumdadır. Herkes ürünü daha da güçlü, güncel ve verimli bir işlemci ile geleceğini düşünüyordu. Bu işlemci tercihi saati geliştirmeye çok uzun bir zaman önce başlamış olmasından geliyor gibi görünen Google, 2018 yılından bu yana işlemci ile beklentileri aşacak bir performans ortaya koyabilecek gibi gözüküyor. Bu işlemci ile saatin oldukça fazla uzun bir pil ömrü sunması ya da çok farklı özelliklere sahip olması da olası gözükmüyor. Fiyatı verilmeyen akıllı saatin detayları daha sonra aktarılacak ancak şimdiden heyecan oldukça düşmüş durumdadır. 

Google’ın Pixel ürünleri Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmuyor. Bunun 2022 yılında da değişmesi beklenmiyor. Fakat diğer ürünlerin, özellikleri de telefonların aksine Pixel Watch modeli Türkiye’ye özellikle aracı isimler üzerinden gelecektir. 

Starbucks internet hizmeti için Türk Telekom ile anlaştı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir