Google’ın kısa süre sonra tanıtılması beklenen yeni akıllı telefon modeli Google Pixel 8 Pro’nun özellikleri belli oldu.

Her zaman programına uygun ilerleyen Google, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’yu Ekim ayında Kaliforniya’da gerçekleşecek olan özel bir etkinlikle resmiyet kazandıracak. Modellerin çıkmasına henüz 3 ay olsa da modellerin özellikleri hakkında bir çok sızıntı ortaya çıktı.

Netleşen Pixel 8 Pro özellikleri sızdırıldı

Pixel 8 Pro’nun tanıtımına henüz birkaç ay olsa da bir çok sızıntı yakalayan Yogesh Brar, yeni modellerin de önemli özelliklerini sızdırdı. Google’ın 2023 yılının amiral gemisi olacak modellerinde, 6,7 inç QHD+ 120 Hz LTPO OLED ekran, özel Titan güvenlik yongasına sahip Google Tensor G3 SoC’ye, 12 GB RAM’e, 128/256 GB depolama ve 4950 mAh kapasiteye sahip 27W kablolu şarj destekli bataryaya sahip olacağı düşünülüyor.

Google Pixel 8 Pro'dan şaşırtan özellikler! Ateş bile ölçüyor


Yeni model çıktığı günden itibarken Android 14 işletim sistemini kullanmaya başlayacak ve cihazda ultrasonik bir ekran içi parmak izi okuyucunun yanında bir kızılötesi sıcaklık sensörü de yer alacak. Bu sensör telefonun bir ateş ölçer gibi kullanılabileceğini gösteriyor. Cihazın arkasında, OIS’e sahip 50 MP ana, 64 MP ultra geniş ve 48 MP telefotodan oluşan üç sensör yer alacak

İddialara göre yeni modelin ön kısmında ise 11 MP’lik bir sensör kullanılacak. Daha önce ana sensörün Samsung’un ISOCELL GN2, telefoto ISOCELL GM5 ve ultrawide’ın Sony’nin IMX787 olacağına dair söylentiler yer alıyordu. Yoges Brar paylaştığı tweet ile telefonun tanıtım tarihinden de bahsetti. Brar’ın attığı tweete göre Google’ın 2023 amiral gemisi modelleri olan Pixel 8 Pro ve Pixel 8 telefon modelleri önümüzdeki Ekim ayı içerisinde tanıtılacak.

Google Pixel 8 Pro özellikeri

  • 6,7 inç QHD+ 120 Hz LTPO OLED Ekran
  • Titan Çipli Google Tensor G3 İşlemci
  • 12GB RAM Bellek
  • 128GB ve 256GB seçenekli depolama
  • 50 MP ana, 64 MP ultra geniş 48 MP telefoto ve 11MP ön kamera
  • Android 14 İşletim sistemi
  • 4950mAh, 27W şarj destekli pil

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir