Google katlanabilir modeli Google Pixel Fold’un yeni versiyonu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Google Pixel Fold 2 tasarımı sızdırıldı.

Google Pixel Fold adıyla katlanabilir telefon sektörüne giriş yapan Google, bu alanda iki önemli hedefe sahipti. Bunlardan birisi Android işletim sisteminin katlanabilir modellerde iyi çalıştığını kanıtlamak ve katlanabilir akıllı telefon rekabetinde yer almak. Bunun için ilk model olarak Google Pixel Fold tanıtılarak piyasaya sürüldü. Modeli ile sınıfı geçmeyi başaran Google şimdi serinin ikinci modeli için hazırlıklarına devam ediyor. Google Pixel Fold 2 olarak adlandırılacak yeni model 2024 yılı itibariyle piyasada yer alacak. Şirketin tasarıma sadık kalıp kalmayacağı merak edilirken sızdırılan yeni fotoğraf sayesinde yeni modelin nasıl olacağı ortaya çıktı.

Google Pixel Fold 2 Tasarımı Sızdı!

Güvenilir kaynaklardan arka arkaya gelen sızıntılar sonrasında Google Pixel Fold 2 tasarımı belli oldu. Tasarımda bazı bölümler bulanık hale getirilmiş olsa da telefonun genel hatlarıyla ilgili net bilgiler veriyor. Google Pixel Fold 2, daha dar bir kapak ekranıyla gelecek. Sızdırılan yeni model ile bir önceki serinin yan yana getirildiği görüntüler, boyut noktasındaki farkları otaya koyuyor.

İşte iki model arasındaki karşılaştırma;

Google Pixel Fold 2'nin Tasarımı Sızdı
Google Pixel Fold 2’nin Tasarımı Sızdı

Bazı uzmanlar ekranda yapılan bu değişikliği Android işletim sistemine bağlıyor. Google her ne kadar Android işletim sisteminin katlanabilir ekranda iddialı olduğunu savunsa da uzmanlara göre bu değişim için henüz erken v tam optimizasyon yapılmış değil. Google Pixel Fold modelinde de bunun bazı örnekleri görülmüştü. Tam yatay ekranda çalışma noktasında pek çok uygulamada sorun yaşanmış, Google tüm bunlar için geçici çözüm bulmak zorunda kalmıştı. bu nedenle yeni modelde bu sorunları minimuma indirmek isteyen Google, yatay oranlar yerine ekranlarda kare formları tercih ediyor. Sızdırılan görüntüde görünen tek değişiklik yeni form faktörü değil.

Fotoğraf ayrıca arkadaki kamera çıkıntısının da yeniden tasarlandığını gösteriyor. Pixel Fold 2’nin sol üst kısmında, muhtemelen bir ana geniş açılı lens, ikincil bir ultra geniş açılı lens, üçüncül bir periskopik telefoto lens ve bilinmeyen bir dörtlü lens içeren dört sensörden oluşan izole bir kamera adası var gibi görünüyor. Bu fotoğrafta dördüncü sensörün, Pixel 8 Pro’daki gibi cildinizin veya bir nesnenin sıcaklığını ölçebilen bir uzak kızılötesi (FIR) sensör olup olmadığı veya spektral/titreşim gibi tamamen farklı bir sensör olup olmadığı açıklamıyor. Ancak bu alanlarda değişiklikler olabileceğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde daha yeni bilgilerin sızması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir