Google Pixel 9 ailesinde 3 farklı modeli piyasaya sürerek akıllı telefon stratejisini değiştirmeyi planlıyor gibi düşünülüyor. 91Mobiles sitesinin bir haberine göre; seride Pixel 9, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL ismini taşıyan 3 model gelecek. Site bunu doğrular şekilde Pixel 9 Pro XL modeline ait olduğunu belirttiği bir görseli de paylaşmayı ihmal etmedi.

Google şirketi, 2019 yılına kadar daha büyük Pixel telefonları için XL markasını kullanıyordu. Ancak firma sadece tek bir model sunduğu Pixel 5 serisiyle XL markasını bırakmıştı. Yine buna ek olarak, 2021senesinden itibaren Pro markasının tercih edilmesiyle birlikte XL markası tamamen rafa atıldı.

Şimdilerde ise Google’ın Apple’ınkine benzer bir strateji izleyeceği ve Pro katmanında iki farklı model sunacağı söyleniyor. Bu sayede de XL markası mantıklı bir tercih gibi görünmekte.

Google Pixel 9 ailesinde 3 farklı modeli piyasaya sürerek akıllı telefon stratejisini değiştirmeyi planlıyor gibi düşünülüyor.

Google Pixel 9 Serisi Sonbaharda Tanıtılabilir

Pixel 9 Pro’nun 6.1 inç,Pixel 9 Pro XL’in 6.5 inç, Pixel 9’un da 6.03 inç ekranlara sahip olacağı aktarılıyor.

Mevcutta bulunan Pixel 8 Pro’nun 6.7 inç ekrana sahip olması sebebiyle bu aslında XL modeli için hafif bir küçülme anlamını taşıyor. Fakat bazı insanlar için 8 Pro çok büyük bir telefon olmakta, dolayısıyla Google’ın daha iyi bir denge kurmaya çalıştığı anlaşılabilir. Her iki modeli ‘Pro’ Pixel 9’un arkasında üçlü kamera sistemi yer alacağı söyleniyor. Ayrıca Google’ın en iyi fotoğrafçılık özelliklerini daha kompakt bir boyutta sunma zamanı da gelmiş gözüküyor.

Google Pixel 9 ailesiyle tanışmamıza daha uzun bir zaman olduğunu hatırlatalım. Markanın bu serinin üyelerini sonbaharda tanıtması beklenmekte. 2 modeli Pixel 8A ve Pixel Fold 2’yi ise Mayıs ayında I/O 2024 etkinliğinde tanıtılabileceği aktarılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir