14 Mayıs’ta Google, bir sonraki 2024 I/O geliştirici konferansına ev sahipliği yapacak. Şirketin yeni nesil Android 15 işletim sistemi hakkında duyurular yapmanın yanı sıra Pixel 8a orta sınıf telefonunu da tanıtması bekleniyor. Şimdiye kadar, söylenti değirmeni cihaz hakkında birçok bilgi sızdırdı. Lansman için yaklaşık 15 gün kala, şu ana kadar ortaya çıkan her şeyin bir söylenti özeti burada.

Google Pixel 8a’nın sızdırılan render görüntüleri, Obsidyen, Nane, Porselen ve Defne gibi dört renkte geleceğini ortaya koydu. Tasarım açısından cihaz, Pixel 8 serisinin yumuşatılmış bir versiyonu gibi görünecek. Başka bir deyişle, önceki modele kıyasla tasarıma bir revizyon iyileştirmesi getirmeyecek. Ön tarafta düz bir OLED panele sahip ve arka tarafta bir çift kamera ve bir LED flaş barındıran yatay bir kamera modülü var. Köşeleri yuvarlatılmış polikarbonat bir gövdeye sahip gibi görünüyor.

Pixel 8a’nın Sistem Özellikleri Nasıl Olucak?

Raporlar, Pixel 8a’nın Full HD+ çözünürlük ve 90Hz yenileme hızı sunan 6,1 inç OLED panele sahip olacağını ortaya koydu. Cihaz, Android 14 ile önceden yüklenmiş olarak gelecek ve muhtemelen bu yıl geldiğinde Android 15 işletim sistemi yükseltmesi alan ilk telefonlardan biri olacak. Yakın tarihli bir rapor, Pixel 8a’nın yedi yıla kadar güvenlik güncellemeleri alabileceğini iddia etti.

Pixel 8a’nın Sistem Özellikleri Nasıl Olucak?
Pixel 8a’nın Sistem Özellikleri Nasıl Olucak?

Ekim 2023’te piyasaya sürülen Pixel 8 ve Pixel 8 Pro amiral gemisi telefonlar, gücünü Tensor G3 yonga setinden alıyor. Spekülasyonlar, Pixel 8’in aynı çipi veya saat aşırtılmış bir versiyonunu kullanabileceğini gösteriyor. SoC’ye 8 GB LPDDR5 RAM ve 128 GB / 256 GB UFS 3.1 depolama alanı eşlik etmesi muhtemeldir. 4.500mAh pil paketleyebilir ve 27W hızlı şarjı destekleyebilir. Hatırlamak gerekirse, Pixel 7a’nın 18W şarj desteğine sahip 4.380mAh pili var. Selefi gibi Pixel 8a’nın da 7.5W kablosuz şarjı desteklemesi bekleniyor.

Güvenlik için ekran içi parmak izi tarayıcısına sahip olacak. Pixel 7a’da bulunan aynı 13 megapiksel ön kameraya sahip olmaya devam edebilir. Arkasındaki yatay kamera çubuğu, OIS destekli 64 megapiksel birincil kamera ve 13 megapiksel ultra geniş lens içerebilir. Dayanıklılık için IP67 dereceli bir kasaya sahip olabilir.

Hatırlamak gerekirse, Pixel 7a, 128 GB varyantı için Kanada’da 599 CAD fiyat etiketi ile duyuruldu. Pixel 8a’nın Pixel 7a’ya kıyasla daha pahalı bir fiyat etiketine sahip olma olasılığı var. Yakın tarihli bir rapor, Kanada’daki Pixel 8a’nın 128 GB ve 256 GB sürümlerinin sırasıyla 710 CAD ve 790 CAD’ye mal olabileceğini öne sürüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir