Bu akşam saat 20:00’da tanıtımının yapılması beklenen Google Pixel 6 serisi için yeni bir iddia gündeme geldi. Google yeni Pixel 6 serisine oldukça güveniyor ki neredeyse şu ana kadar üretmiş olduğu tüm serilerden daha fazla üretim planlamasına sahiptir. 

Google yeni modellerin daha önceki modellerden (Pixel 4, Pixel 4XL, Pixel 4a, Pixel 5 Pixel 5a 5G) daha fazla pazar payı elde etmeyi başaracağına inancı oldukça yüksektir. Çin merkezli olan internet sitesi Nikkei, arama devinin tedarikçilerinden 7 milyondan fazla birim üretilmesi isteniyor. Bu, geçtiğimiz yılın tüm pixel üretimlerinin iki katı kadar olduğu anlamına gelir. Uluslararası Veri Şirketi’nden (IDC) toplanan verilere göre 2020’de Google, 3,7 milyon toplam telefon sevkiyatı yaptı. Bu bakış açısı ile bakıldığında ise yılın ilk aylarında tanıtımı gerçekleşen Pixel 5a 5G’nin bile daha önceki modelleri geri olana itmesi bekleniyor. Pixel 5 serisi için de Google’ın tedarikçilerine 5 milyon birim ürün üretme görevi verilmişti. 

43

Tüm bu detaylar, Google’ın ABD merkezli tek Android üreticisi olduğunu düşünmek gerekirse hem Google hem de ABD bu iş ile yakından ilgileniyor gibi gözüküyor. Aynı zamanda pek çoğu uluslararası pazardan ayrılan Huawei’nin bırakmış olduğu pazar payının bir kısmını almaya çalışıyor olması da önemli konulardandır. 

Google Pixel 6 serisinde olması beklenen teknik özellikler

Google Pixel 6 ile ilgili olarak yapılan sızıntılara göre Pixel 6, 6.4 inçlik  90 Hz FHD+ ekran ile geliyor. Pixel 6 Pro ise 6.7 inçlik 120 Hz QHD+ çözünürlüklü bir ekran üzerine kurulu olacak. Bunun yanı sıra Pixel 6 Pro, 50MP + 48MP + 12MP 4x zoom desteğine sahip olan özel bir telefoto kamera da cihazda yerini alacak. Pixel 6’da 50MP + 12MP ikili arka kamera kurulumu ile sunuluyor. Bunun yanı sıra Pixel 6 4600 mAh büyüklüğünde batarya üzerine kuruluyken Pixel 6 Pro modeli ise 5000 mAh batarya ile geliyor. 

46

Her iki cihazda 30W hızlı şarjı destekleyecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen son raporlar, her iki cihazın da beş yıl boyunca Google tarafından güncelleme alacaktır. Pixel 6 içerisinde yepyeni bir işlemci sistemi olan Tensör yonga setine sahip olacak. Bunun yanı sıra siyah, yeşil ve kırmızı rengiyle sunulması beklenirken Pixel 6 Pro ise siyah ve beyaz renkleriyle çıkması bekleniyor. Fiyat etiketi kısmında  Pixel 6 650 euro/dolar başlangıç fiyatı, Pixel 6 Pro’nun ise 900 euro/dolar olması da beklenenler arasındadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir