Bugün Google’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Android 13 işletim sistemi, tablet ve Pixel 6A, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro serisi tanıtıldı.

Pixel 6A resmi olarak tanıtıldı

Google, 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan I/O 2022’nin ilk gününü tamamladı. Ancak uzun zamandır beklenen yeni Android 13 işletim sistemi tanıtıldı. Ancak etkinlikte beklenmedik bir şekilde Pixel 7 ve Pixel 7 Pro akıllı telefonlarını ve önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülecek olan yeni tabletini tanıttı.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro burada! Android 13 işletim sistemi ilk olarak Google tarafından düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Daha sonra yeni birleştirilen Pixel 6A akıllı telefonları, Pixel Buds ve Pixel Watch kablosuz kulaklığı tanıtıldı.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro ortaya çıktı

Ancak önümüzdeki sonbaharda sunulması beklenen Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’nun beklenmedik bir şekilde ön gösterimi yapıldı. Bu sayede yeni cihazların tasarımı oluşturuldu. Bir sürpriz daha yapılarak Google tabletin ilk görüntüleri paylaşıldı.

google pixel 7 pixel 7 pro ve tabletleri resmi olarak tanitildi

Yakında piyasaya sürülecek olan Pixel 7 serisinin güncellenmiş bir Tensor işlemciye sahip olacağı da söyleniyor. Şu an için bu çipin başka hangi cihazlarda kullanılacağı bilinmiyor. Bununla birlikte, ilk veya yeni nesil Tensor SoC’nin tablet formunda mevcut olduğu söyleniyor.

Sunulan tüm cihazları düşündüğümüzde Google’ın Apple’a rakip bir ekosistem oluşturduğunu söyleyebiliriz. Özellikle yeni akıllı saatler, tabletler ve kulaklıklarla önümüzdeki aylarda büyük bir başarı olabilir. Ayrıca kendi işlemcilerini oluşturduklarını ve telefonlarında ve saatlerinde kendi yazılımlarını kullandıklarını da belirtmekte fayda var.

Peki siz Google’ın bu sene düzenlediği etkinlikte karşımıza çıkardığı ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bildiğiniz gibi şirketin ürünleri henüz ülkemizde satışa sunulmuyor. Pixel 7 tabletler ülkemizde satışa sunulsa almayı düşünür müsünüz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir