Google tarafından online bir şekilde kullanıma sunulan Google Dokümanlar uygulamasına yeni özellikler getiriliyor. Yeni özellikler uygulamayı kullananların işlerini kolaylaştıracak.

Google Dokümanlar uygulaması uzun zamandan beri Google tarafından destekleniyor ve daha popüler hale gelmesi adına yeni özellikler ile güncelleniyor. Yapılan yeni bir açıklamada ise özellikle alıntı eklemek ve kaynak belirtmek isteyen kullanıcılar için yeni özelliklerin uygulamaya eklendiği belirtildi.

Microsoft Word’un en güçlü alternatifi

Şu anda office programları denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden bir tanesi Microsoft tarafından geliştirilen office paketi olsa da Google, kısa süre içerisinde sektörün en güçlü alternatiflerinden bir tanesini yaratmayı başardı. Ücretsiz olması ve online olarak erişilebilir bir şekilde kullanıma sunulması Google Dokümanlar başta olmak üzere Tablolar ve Slayt gibi diğer tüm uygulamalar kullanıcılara kolaylık sağladı. 

Bugüne kadarki süreç içerisinde farklı özellikler ile desteklenen Google Dokümanlar’da artık alıntı eklemek çok daha kolay olacak. Üstelik şirket öznitelik olarak tanımlanan pek çok verinin otomatik olarak doldurulmasını sağlayacak yeniliği zamandan da tasarruf sağlanmasını mümkün hale getirecek.

1

Alıntı ve kaynakça eklemek kolay hale geliyor

Basit günlük işlerde olmasa da tez gibi önemli çalışmalar sırasında alıntı ve kaynakça eklenmesi oldukça önemli. Bu konuda Microsoft Word gibi alternatiflerinin gerisinde kalan Google, yaptığı yeni hamle ile kullanıcıların alıntı ve kaynakça eklemesini de kolaylaştırıyor. Uygulamaya eklenen yeni özelliklerin kullanılması basit olduğu gibi yapılacak birkaç işlem ile istenildiği kadar alıntı ve kaynakça eklenebiliyor.

Google Dokümanların yeni özellikleri nasıl kullanılacak?

Önceki dönemlerde kullanıcıların eliyle tek tek bilgileri eklemesi gerekirken yeni özellik sayesinde tüm işlemler otomatik ve daha profesyonel bir görünüm ile uygulamada yer alacak. Alıntı özelliğini kullanmak isteyenleri uygulamadaki araçlar altında konumlanan alıntılar bölümünü kullanması yeterli olacak.

Yazar, katkıda bulunanlar gibi pek çok farklı alıntıyı ekleyebilecek olan kullanıcılar, üstelik alıntıların yanı sıra kaynaklar konusunda da gelişmiş bir destek sunacak. Kişiler hazırlıklarını yaparken hangi kaynaklardan yararlandığını belirtebilecek. Kaynak ekleme bölümündeki kaynak tipi ile tüm kaynaklar ayrıntılı bir şekilde belirtilebilecek. Üstelik Google özel olarak hazırlanan alt yapısı sayesinde içerikler ile ilgili tüm öznitelikleri otomatik bir şekilde ekleyecek.

Google yeni özelliğe çok güveniyor!

“Alıntılar, birçok belge türünün önemli bir yönüdür. Bu yeni arama ve otomatik ekleme işlevi, alıntı eklemeyi daha hızlı ve daha kolay hale getirmektedir. Kaynak oluşturma sürecinin bir kısmını otomatikleştirerek ve doğru biçimlendirmeyi sağlayarak, size zaman kazandırmayı ve alıntıları yönetirken manuel hataları azaltmayı umuyoruz.” denilerek sunulan yeni özelliğin, 29 Kasım’a kadar kademeli bir şekilde hem bireysel hem de ticari sürümlere geleceği ifade edildi. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir