Google One VPN şu ana kadar desteğini yüksek ücretli planlara abone olan kullanıcılarına sunuyor. Ancak artık bu durum değişiyor. Şirket VPN desteğini daha fazla ülkeye ve daha aboneliklere götürmeye başlıyor. 

ABD merkezli teknoloji devi Google, bundan birkaç yıl öncesinde Google One hizmeti aracılığıyla VPN sunacağını duyurmuştu, bugüne kadar da bu hizmet bazı ülkelerde test edilmeye devam etmişti. Bazı ülkelerde bulunan kullanıcılar, 2 TB’lık depolama alanı sunan pakete abone olmaları halinde VPN hizmetini kullanabiliyordu.

Google One, kullanıcılarına yeni fırsatlar sunuyor: VPN hizmeti

Google VPN hizmetinin kapsamını genişletti

Destek sunulan ülkelerdeki kullanıcıların hizmetini açtı. Artık yalnızca 100 GB depolama alanı sunan “Basic” paketini alan tüketiciler ayrıca da VPN hizmetinden faydalanabiliyor. Türkiye de açık değil ancak aboneliğin diğer özellikleri burada da kullanılabiliyor. Aylık 5,79 TL başlangıç ücretiyle abone olup  kullanabiliyorsunuz. Google tarafından yapılan açıklamalara baktığımız zaman Türkiye’deki kullanıcılar tarafından hala kullanılabilir durumda olmadığını görüyoruz.

Google’ın VPN hizmeti artık ucuzlamış olsa da Türkiye’deki kullanıcılar mahrum kalmaya devam edecek gibi gözüküyor. Bunun yakın zamanlarda değişip değişmeyeceği ile ilgili herhangi bilgi bulunmuyor. Google One aboneleri için  VPN özelliği için Google: “Dijital ortamdaki etkinliğinizi, Android, iOS, Windows ve Mac cihazlarda ek koruma katmanıyla şifreleyebilirsiniz. Kullandığınız uygulama veya tarayıcı ne olursa olsun, Google One’dan VPN ile online etkinliğinizi şifrelemek için Google’ın birinci sınıf güvenliğinin kapsamını genişletebilirsiniz. Google, VPN bağlantısını hiçbir zaman tarama etkinliğinizi izlemek, günlüğe kaydetmek veya satmak için kullanmaz.” ifadelerine yer verdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir