Google, 2023’teki işten çıkarmalara devam ederek 2024’e işten çıkarmalarla başladı. Şirket, mühendislik ve donanım ekiplerinden yüzlerce işçiyi işten çıkarıyor.

Bir ayda 700 milyon dolar tazminat ödedi

Alphabet’in son kazanç raporuna göre Google, geçen yıl şirketin toplu işten çıkarmaları sonucunda kıdem tazminatı ile  çalışanlarına milyarlarca dolar harcadı.

2023 yılı boyunca 12.000 çalışanı aşan sayılarda işten çıkarma yaptı bu da iş gücünün yaklaşık %6’sı demek oluyor. Google, tazminatlar ve diğer masraflar için 2.1 milyar doları gözden çıkardı. Bu harcamalar 2024’te de devam etti. Henüz yılın ilk aylarındayken 1000’den fazla kişinin işine son veren Google kasasından 700 milyon doları çıkardı.

Google’ın neden bunu yapmaya devam ettiği konusunda uzmanlar, şirketin 2023’te gelirinde artış görülmesiye çalışan sayısını azaltarak maliyetleri düşürmeyi amaçlamasından kaynaklandığını öne sürüyorlar.

Google CEO’su:Yapay zeka büyümeyi sağlıyor

Şirketin CEO’su Sundar Pichai, Gemini Ultra modeline yaptıkları yatırımlar büyümenin istikrarla devam ettiğini ve bunun yapay zekanın sağladığını söyledi.

CEO, “Gemini Ultra çok yakında gelecek. Ekipler güncel olarak bir sonraki sürüm üzerinde çalışıyorlar” diyor. İşten çıkarmaların ardından 2023’te görülen büyüme dikkate alındığında, işletme bu gidişatta devam etmesi mantıklı bir karar gibi duruyor.

Yapay zeka kullanımındaki artış ile daha fazla çalışan işten çıkarılma sorunuyla yüzleşebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir