Dosyaların ve fotoğrafların hızlı kolay bir şekilde paylaşılabilmesi için Android işletim sistemlerinde en çok tercih edilen yöntem Bluetooth. Ancak bu çok da kolay bir yöntem değil. Zira Apple tarafından geliştirilen AirDrop, kısa süre içerisinde paylaşımları kolay hale getirmesi ile Apple ekosisteminin en çok tercih edilen uygulamalarından bir tanesi oldu. Gelinen noktada paylaşım özelliğini daha da iyileştirmek isteyen Google, Google Nearby Share özelliği ile yeni bir dönem başlatıyor.

Google Nearby Share neler sunacak?

Diğer cihazlar ile paylaşım zorluğunu ortadan kaldırmak isteyen Google, yakınlarda paylaşım olarak çevrilebilecek yeni özelliği ile daha kolay paylaşımın yollarını sunacak. Daha önce Fast Share gibi farklı isimler ile adlandırılan ve son olarak Google Nearby Share adını alan yeni özellik, paylaşımı çok daha pratik hale getiriyor.

Kullanıcılar paylaşım sırasında görünmez, herkese görünür veya yalnızca kişilere görün gibi seçeneklerden birisini seçerek cihazını görünür hale getirebiliyor. Üstelik Google getirdiği son yenilik ile bu seçeneklere cihazınız adındaki yeni bir sekme de ekledi. Böylece kullanıcılar aynı Google hesabına giriş yapmış diğer cihazları görerek daha hızlı bir şekilde dosya paylaşabilecek. Üstelik bu seçenek tercih edildiğinde ek bir onay verilmesi gerekmiyor. Kullanıcıların kendi cihazları arasında dosya paylaşımını daha da kolay hale getirecek olan yeni seçenek, uygulamayı çok daha işlevsel bir hale getirmiş.

Android işletim sistemine sahip cihazlarda çalışabilecek olan yeni özellik, kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara sunulacak. Üstelik Google tarafından üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni özellik için Windows işletim sisteminde de kısa süre içerisinde destek sağlanacağı belirtildi. Böyle bir durumda ise kullanıcıların sadece Android işletim sistemine sahip cihazlar arasında bilgisayarlarında da kolay bir şekilde dosya paylaşabilmesi mümkün olabilecek. Yeni özellik için gündeme gelen bir diğer iddia ise Android TV platformunda da benzer bir özelliğin destekleneceği. 

Şu an için çok yeni bir teknoloji olması nedeniyle Google tarafından geliştirilmeye devam eden Google Nearby Share için önümüzdeki dönemlerde yeni tanıtımlar ile tüm detaylar aktarılabilir. 

Google Nearby Share
Google Nearby Share çalışma sistemi

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir