Arada kullanıcıları için yeni servisler yayımlayan Google, servislerinin başarısız olması durumunda kullanımdan kaldırıyor. Bunların arasına bir yenisi daha katıldı. Google Museletter kapanıyor.

Google hizmetlerini durduruyor ve hedeflenen ilgiyi görmediği için vazgeçti. Yalnızca 2021’de Google’ın mobil alışveriş uygulaması, Android Auto, Google Araç Çubuğu ve Play Müzik gibi önemli hizmetlerin kapatıldığını göreceğiz. Projesini sonuçlandırmak için genellikle birkaç yıl beklemesi gereken teknoloji devi, bu kez de gidişatı tersine çevirdi.

Kişilerin abonelerle kişisel iletişimler oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanıyan Revue benzeri Muselette hizmetinin kaldırılacağı açıklandı. Google’ın dahili inkübatörü Area 120 tarafından uygulanan kendi haber akışınızı oluşturmak için Muselette’i kullanabilirsiniz.

Google Museletter 3 ay dayanabildi

Google Musetter, Eylül ayında erken erişime başladı. Şirket, sınırlı sayıda kullanıcının hizmeti kullanmasına izin vermek için Musetter’i üç ay içinde feshetme kararı aldı. Area 120 ekibinin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Museletter bize çok şey öğretti. Desteğiniz ve hizmete gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Şirket, hizmeti kapatmaya karar verirse, kullanıcıyı verilerini yedeklemesi konusunda uyarır. Ancak Google Musetter platformunda yedeklenmesine gerek yoktur. Bu hizmet halka açık değildi ve test aşaması devam ediyordu. Google’a göre, Musetter’ların posta listeleri gibi sınırlı kullanıcı verileri var.

20 Aralık 2021 tarihinde hizmetini sonlandıracağını açıklayan şirket, şunları söyledi:

Google’ın deneysel ürünler atölyesi Area 120’nin bir parçası olarak Museletter’i başlattık. Area 120 projeleri, yeni yaklaşımları test etmek ve fırsatları hızla keşfetmek için tasarlanmıştır. Ve Museletter bize şimdiden çok şey öğretti. Ne yazık ki, bu deney sona eriyor. Museletter, web sitesini devre dışı bırakacağımız ve sahip olduğumuz sınırlı verileri (e-posta listemiz gibi) sileceğimiz 20 Aralık 2021’de kapanacak. Sizin tarafınızdan herhangi bir işlem yapılması gerekmiyor. Herkese açık içerik oluşturma araçlarımızı etkinleştirmedik, bu nedenle dışa aktarılacak kullanıcı verisi yok.

Area 120 sayesinde Google’ın e-posta hizmetleri Gmail ve AdSense, Google Haberler ve Google Cardboard gibi popüler hizmetler hayat buldu. Ancak kuluçka merkezindeki her deney başarılı olmuyor. Firma, hizmetlerini ve uygulamalarını (Muselette gibi) tozlu geçmiş sayfasına gönderir ve kısa bir süre içerisinde test edip gereksiz olduğunu düşünür.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir