İnternet dünyasının başarılı isimlerinden Google, diğer pek çok rakibi gibi gelecek vaat eden teknoloji firmalarını kendi çatısı altına almaya devam ediyor. Google, elindeki önemli maddi güç ile sık sık genişleme kat eden bir firma konumundadır. Küçük veya büyük yatırımlar ile pek çok teknolojiye sahip olan şirket, bu kez Raxium’u satın almasıyla adından söz ettirdi. Bu satın alın için 1 dolar civarında bir para ödediği düşünülen fakat bu şu an için kesin olmayan Google, Raxium ile microLED ile ilgili performans sergileyen bir ekibi bünyesine katmış oldu. 

Microsoft Defender, Office güncellemelerini fidye yazılımı olarak işaretledi

LCD temelli mini-LED ve OLED’den farklı bir görüntüleme teknolojisine sahip olan microLED, OLED gibi arka aydınlatma kullanmıyor yani siyahlar oluşması mümkündür. OLED’den en önemli fark ise kullanılan üretim materyalleri arasında microLED, oldukça yüksek parlaklığı önemli bir şekilde piksel yanma sorunu yaşamadan sunabiliyor. Bu anlamda geleceğin görüntüleme teknolojisi olarak değerlendirilen microLED, sanal ve artırılmış gerçeklik ile ilgili başlıkları için büyük önem arz eder. Raxium’un geliştirdiği microLED paneller de tam olarak VR ve AR çözümleri üzerine odaklanıyor. Şirket özellikle 3.5 µm piksel seviyesine inebiliyor olmasıyla adından söz ettiriyor. VR / AR başlıklar için küçük piksel boyutuna ihtiyaç duyuluyor.

4 10

Google Glass adlı gözlük modelleri zamanında büyük bir deneme yapan fakat tam olarak da başarı elde edemeyen internet devi, metaverse’in gündemden düşmediği son zamanlarda yeni nesil giyilebilir AR / VR ürünleri üzerinde çalışıyor. Raxium’un ekibi bu ürünün üst seviye bir deneyim sunması için önemli gözüküyor. Bu esnada ise Google’ın daha önce de North adlı AR başlık üreticisini satın aldığını belirtmek gerekir. Bu alanın geleceğinde firma oldukça iddialı gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir