OpenAl tarafından geliştirilmiş olan ve yapay zekayı etkili bir şekilde kullanan DALL-E,  fikirleri görsele dönüştürme konusunda kullanıcıları kendine hayran bırakan bir program. Kullanıma açıldığı günden bu yana ünlü tabloları tamamlama, görsel oluşturma gibi işlevler için kullanılan DALL-E’ nin DALL-E 2 sürümünde ise insan yüzlerini düzenleme özelliğinin başarıyla kullanıldığını görmüştük.

google metni muzige donusturen yeni yapay zekasini tanitti 1

OpenAl ,  yapay zeka alanındaki gelişmeleri ile bizi şaşırtmaya devam ediyor. ChatGPT ve DALL-E 2 programlarıyla kullanıcıları hayran bırakan OpenAl ekibi yeni çalışması ile yapay zeka alanında büyük bir gelişim daha yarattı. Uzun zamandır yapay zeka alanında geliştirmeler yapan Google’ın hayran bırakan yeni uygulaması ise metni müziğe dönüştürebilen uygulaması oldu.

Google, yeni yapay zekasını tanıttı

Google’ın metni müziğe dönüştüren yeni yapay zeka uygulamasının ismi MusicLM. MusicLM’in özelliği ise karmaşık metinleri başarılı bir şekilde müziğe dönüştürebiliyor olması. Google’ın yeni yapay zekası MusicLM de diğer yapay zeka programları ChatGPT ve DALL-E 2 gibi kolay bir kullanıma sahip fakat henüz kullanıma açılmadı.  

280 bin saatlik veri seti ile eğitilen yapay zeka, detaylı veri tabanı içermekte. MusicLm, farklı müzik türlerini başarılı bir şekilde ortaya koymasının yanı sıra soyut istekleri yerine getirme konusunda da oldukça başarılı. 

30 saniyeden 5 dakikaya kadar özgün müzik üretme yeteneğine sahip olan bu başarılı yapay zeka programı, 24 kHz frekans aralığında ses üretebiliyor. Zaman ayarlamasına olanak tanıyan yapay zeka, istenilen zaman aralığı için farklı müzik türü üretebiliyor.

MusicLM’ in bir başka büyüleyici özelliği ise mırıldanmaları müziğe dönüştürebiliyor olması. Yapay zeka mırıldanmaları dönüştürürken farklı müzik aletlerini ve müzik türlerini de kullanabiliyor. Yapay zekayı eğiten yazılımcı, örnek olarak “Bella Ciao” şarkısını mırıldanarak acapella, elektronik synth ve gitar solosu türlerinde “Bella Ciao” şarkısını üretebiliyor. 

MusicLM kullanarak oluşturduğu 5500 müzik-metin çiftini Google, herkese açık olarak yayınladı. Yapay zekanın kullanımını henüz kullanıma açılmayan MusicLM’in ise ne amaçlarda kullanılacağı da bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir