9to5Google platformu, Google Mesajlar uygulamasının ayarlar menüsünde yeni bir “Fotoğrafları daha hızlı gönder” özelliği tespit etti.  Tespit edilen özellik açıklamasında “Daha hızlı gönderme için çözünürlük azaltılır” diye açıklama yer alıyor. Bu özelliği seçtiğinizde, daha düşük çözünürlüklü bir görüntünün daha hızlı gönderilmesi karşılığında Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) ile daha yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşımından vazgeçmiş oluyorsunuz. Düşük çözünürlüklü görüntüler SMS ile paylaştığından, bu geçiş RCS kullanıcıları için sadece düşük veri hızlarına sahip bölgelerde geçerli olacak.

iMessage Alternatifi

Bir iMessage alternatifi olan Zengin İletişim Hizmetleri (RCS), Google’ın mesajlaşma platformunu kullanıcılarının daha büyük karakter sınırları ve uçtan uca şifreleme ile mesaj paylaşmasına olanak tanıyor. RCS daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar gönderilebiliyor, okundu bilgisi ve yazma göstergeleri gibi özelliklerini de içeriyor.

Yeni gelen “Fotoğrafları daha hızlı gönder” özelliğinin, mobil veri hızlarının daha yavaş olduğu bölgelerde kullanılması bekleniyor. Bu durumlarda özellik etkinleştirilirse daha düşük çözünürlüklü bir görüntü göndermek istendiğinde görüntünün daha hızlı teslim edilmesini sağlayacak.

Kullanıcıların bazıları kullanabiliyor

Fotoğrafları daha hızlı gönderme özelliği henüz kullanıcıların tamamına sunulmadı. Bu özelliğin telefonunuzda mevcut olup olmadığını görmek için Google Mesajlar uygulamasını açıp ekranın üst kısmındaki profil resmine dokunun. Açılan sayfadan mesaj ayarlarına girin, eğer özellik telefonunuza geldiyse “Fotoğrafları daha hızlı gönder seçeneği”ni göreceksiniz. Bu özellik varsayılan olarak açık olacak.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir