Google Meet, toplantı esnasında kullanıcıların arka planlarını kullanıcının tarifine göre oluşturan bir özelliği test etmeye başladığı söyleniyor. XDA- Devolopers ve 9to5Google’tan gelen haberlere göre, yeni özellik Google’ın Workspace Labs’de üzerinde çalıştığı son yenilikler arasında yer alıyor. Bu özellik kullanıcıların istedikleri tarzda bir arka plan oluşturmasını ve tarifle oluşturulan bu arka planın yapay zekadan yardım alınarak oluşturulduğu söyleniyor.

Google Meet, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş arka plan sunuyor

Bu özelliğin evden çalışanlar ve kişisel alanlarındaki mevcut dağınıklığı gizlemek isteyen kullanıcılar için faydalı olacağı düşünülüyor. Ayrıca profesyonel görüşmeler yapan kişilerin ortak bir arka plan kullanma ihtiyacı duyanlar için de faydalı olabilir.

Google yeni özelliğini, teknoloji dünyasındaki bir çok gelişmenin içinden getirdi. Google, özellikle Microsoft 365’un AI Copilot suite gibi yapay zeka tabanlı araçlarıyla rekabet halinde olup, kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş ve etkili bir çalışma deneyimi sunmayı hedefliyor..

Google Meet’in yapay zeka tabanlı yeni özelliğinde kullanıcıları ne gibi özellikler bekliyor?

Google, yeni özelliğini aktifleştirmenin çok basit olduğunu söylüyor. Kullanıcıların toplantıya katılmadan önce görüntü önizlemenin sağ alt köşesinde yer alan efektler simgesine tıklaması ve istediği arka planı tarif etmesi gerekiyor. Ardından tarif sonucunda ortaya çıkan kategorilerden istediğini seçmek mümkün.

Kullanıcı bir toplantıya katıldıysa ve arka planı değiştirmek istiyorsa, bunun için ” Görüş efektlerini uygula” menüsüne gitmesi gerekiyor. Google’ın belirttiği üzere yavaş yavaş kullanıma sunulan bu özelliğe henüz her kullanıcı erişemiyor.

Workspace Labs test programının bir parçası olmayan ve bu özelliği test etmek isteyen kullanıcılar, Google’ın web sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. Ayrıca özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar Google destek sayfası üzerinden yapay zeka üretimi arka planlarının nasıl alınacağını inceleyebilir.

Google Meet özelliği geliştirmek için verilerden yararlanacak

Google’ın Workspace Labs’ın kişisel hesaplar için yer alan gizlilik politikasında özelliğin geliştirilebilmesi için “insan inceleyicilerin Workspace Labs verilerinizi okuduğunu, not aldığı ve işlediği” bildiriliyor. Google verilerin özelliğin geliştirilmek için kullanılacağını söylüyor.

Bu özellik, Google’ın yapay zeka teknolojilerini toplantı ve işbirliği yazılımları ile entegre etme çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Bu sayede kullanıcılar daha geliştirilmiş ve kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayabilecekler.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir