9to5Google tarafından sızdırılmış olan bilgilere göre, Google Meet uygulamasının içeriğine “On-the-Go” adı verilen bir güvenlik özelliği eklenmesi ile geliyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların bir konferans sırasında yürüdüğünü algılayacak ve buna göre karşı önlem alacak şekilde ayarlanıyor. Algılama yapıldığı andan itibaren, uygulama kullanıcının kamerasını ve mikrofonunu otomatik bir şekilde devre dışı bırakacak.

Özellik ayrı olarak, diğer katılımcıların ses düzeyinin etkilenmeyeceği şekilde olacağını da vurguluyor. Bunlar dışında eklenecek diğer bir özellik ise, uygulama ekran üzerindeki düğmelerin çoğunu büyütmüş şekilde basımını ve görünürlüğünü kolaylaştıracak. Bu durumda da, dikkat dağıtıcı unsurların en aza indirgenmesi hedeflerin arasında yer alıyor.

Google Meet

Otomatik olarak normal işleyişe geçiş sağlanacak

Önemli diğer bir noktaya bakacak olursak, uygulamanın kullanıcının hareketsiz halde olduğunu algıladığı anda standart görünümüne otomatik olarak geri dönmeye başlıyor. Bu özellik ile, kullanıcılar hareketlerini durdurdukları anda veya oturdukları zaman normal işleyişe kolaylıkla geçiş yapabilecekler.

Bu yeni güvenlik özelliğinin yakın zaman içerisinde gelecekte kullanıma sunulması bekleniyor. Google Meet uygulaması hakkında ne düşüncelerinizin neler olduğunu merak ediyoruz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir