Google Maps, Google tarafından geliştirilen özel bir harita uygulamasıdır. Türkiye’de de etkin bir şekilde kullanımı bulunan uygulamanın daha da geliştirilmesi ve kullanıcı etkileşimin artırılabilmesi adına sistemde ek özelliklere yer verilmektedir. Bu ek özelliklerden bir tanesi de yerel rehber olarak kullanıcıların haritada ön plana çıkarılmasıdır.

Google Haritalar yerel rehber sistemi 

Google Haritalar uygulamasında kullanıcılar yaptıkları yorumlar, düzenlemeler, öneriler ve paylaştıkları fotoğraflar ile birlikte diğer kullanıcılar için de Google Maps’te daha fazla veriye ulaşılmasını sağlar. Bu davranışların karşısında ise kullanıcılar Google Haritalar servisinde yerel rehber olarak çeşitli rozetler ve unvanlar alabilmektedir. Kuşkusuz bunun herhangi bir maddi karşılığı yoktur ve kullanıcıların uygulamadaki etkinliğinin artırılması adına geliştirilmiştir.

Google tarafından yerel rehberler adıyla başlatılan program, yıllardan beri kullanımda olduğu pek çok kişi bölgesinde yaptığı değişiklikler ile birlikte en üst rütbelere oluşmayı başarmıştır. Gönüllülük esasına dayalı bu programda, isteyen her bir kullanıcı Google Haritalar üzerinden düzenlemeler yapabilir ve gönüllü Google yerel rehberi olabilir. Herhangi bir kriterin ya da şartın bulunmadığı sistemde, tek yapılması gereken sistem üzerinde eksikleri gidermek, hataları tespit etmek, yeni yerler ile ilgili fotoğraf ve veri paylaşmak, düzenlemeler gerçekleştirmektir. Aynı zamanda kullanıcılar elde ettikleri rozetlerden faydalanma şansına da sahiptir. Google tarafından geliştirilen diğer hizmet ve uygulamalarda dönemsel olarak da bu prestijin kullanılabilmesi mümkün olmaktadır. Özellikle çok fazla yer gezenler kişiler, mevcut yerler için yaptıkları paylaşımlar ile birlikte diğer ziyaretçilerin bu bilgilerden yararlanmasını sağlayabilmektedir. Bu durum aynı zamanda kullanıcıların Google Haritalar’da güçlü bir profil oluşturmasına da katkısı sağlar.

Yerel rehber ödülleri nelerdir?

Google Maps’te kişiler yaptıkları her bir işlem başına puan kazanmaktadır. Bu puanlar ise uygulamadaki kullanıcının seviyesini belirler. Google tarafından kapsamlı bir şekilde açıklanan puan sistemine göre kullanıcıların her bir yorumu için 10 puan verilmektedir. Her bir puanlama için 1 puan, her bir fotoğraf paylaşma için 5 puan gibi farklı puanlar kazanma imkanı vardır. Bu konuda tüm puan alma yöntemleri ise şu şekildedir;

1 1621080099
2 1621080107

Alınan puanların sonrasında ise kullanıcılar rozet sistemine dahil olarak rozet kazanmaya başlar. Rozetler için 1. seviyeden başlayacak olan kullanıcılar, yaptıkları davranışlar ve işlemler doğrultusunda daha üst seviyelerde rozetlere erişim imkanı elde etmektedir. Rozetlerde en üst rütbe 100. seviyedir. 100.000 puan üzerinde puanı bulunan kişilerin dahil edildiği 100. seviye ile en üst sembol kazanılmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir