Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Google Maps güncellenerek yeni özelliklere kavuşuyor.

Harita deneyimini her geçen gün geliştirmeye devam eden Google, Google Maps üzerinde geliştirmelerini sürdürüyor. Şirket şimdi ise yeniliklerin yolda olduğunu açıkladı. Google Maps üzerinde yapılan bir güncelleme ile yaklaşık olarak 100 farklı konum için “havadan fotogerçekçi görünüm” eklemiş oldu. Bu görüntü sayesinde birçok farklı mekanın üstünden uçarcasına gezmeniz mümkün olacak. Yeni güncelleme ile gelen bir diğer yenilik ise konum paylaşımı odaklı bir yenilik oluyor. Artık bir kişi ile konum paylaştığınız zaman o kişinin bulunduğu konumdan ayrıldığı zaman bildirim ile haber alabileceksiniz.

Google Maps yenilikler ile güncellendi

115

Google bu yeniliklere ek olarak bisiklet yolları ile alakalı bazı detay çalışmalarda gerçekleştirmiş durumda. Planlanmış olan rotada yolun yapısı, yol engelleri ve trafik gibi konularda detaylı veriler kullanıcılara sunulacak. Yeni duyurulan yeniliklerin büyük kısmı yakın zamanda herkes için kullanıma sunulacak ve iOS ile Android cephesinin aynı dönemde güncelleneceğini belirtelim. Google Maps, bir süre önce ise otomobiller için bir yenilik ile gündeme gelmişti. Ortaya çıkan detaylara göre uygulama kişilerin kullanmış oldukları arabalarının motor tipini seçmesine olanak tanıyacak. Bu noktada benzinli, elektrikli veya hibrit gibi seçimler yapılabilecek. Bu kapsamda ise uygulama araç motor tipine göre ne verimli rotayı oluşturmasına olanak tanıyacak.

Google kullanıcılara en çevreci ve yakıt tasarrufu sağlayan rotayı önermek için geliştirmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan bu özellik temel olarak her araç için bir standart uygulaması güç olduğu için yenilikleri arasına motor tipini dahil ederek bu sayede daha uygun rotalar belirleyebilecek. Google Maps yenilikleri şuan için bunlar olurken, IO 2022 etkinliği ile dikkat çeken Google geliştirmelerine devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir