Kameradaki görüntü ile ilgili daha kapsamlı bilgi almak isteyen ya da bir fotoğraf tarayarak benzer sonuçları öğrenmek isteyen kullanıcılar Google tarafından geliştirilen Google Lens uygulamasını kullanabilmektedir. Sadece fotoğraflarda değil metnin çevrilmesi, bir fotoğraf üzerindeki metinlerin alınması gibi pek çok farklı özelliğe sahip olan uygulama yapay zeka desteği ile işlevsel bir kullanım sunuyor.

Google Fotoğraflar ya da Android işleminiz işletim sistemindeki Asistan gibi uygulamalarda yerleşik bir şekilde yer alan Google Lens böylece telefonlarda kolay erişim erişilebilir durumda. Kullanıcılar herhangi bir zorluk yaşamadan cep telefonları aracılığı ile bu yapay zeka sisteminden yardım alacak olsa da masaüstünde de bu konuda farklı seçenekler bulunuyor. Bu bakımdan sadece mobile özgü bir özellik olmayan Google Lens için kullanıcıların işlemleri nasıl yapacağını bilmesi yeterli.

Google Lens, Chrome masaüstünde nasıl kullanılır?

Masaüstü sürümlerde Google Lens kullanmak isteyen kullanıcıların öncelikli olarak bir görsel bulması gerekiyor.

Arama yapılacak olan görsel bulunduktan sonra ise resmin üzerine sağ tıklayarak Google Lens ile görsel ara seçeneğinin takip edilmesi yeterli. Böylece sistem üzerinden fotoğraf direk Google Lens aracılığı ile yüklenecek ve fotoğraf sonuçları kullanıcılara gösterilmeye başlanacaktır.

Basit bir şekilde yapılabilecek bu işlem ile birlikte görüntüye dair pek çok farklı bilgiye ulaşabilir ve böylece ihtiyaç duyduğunuz anda Google Lens’i masa üstünde de kolayca kullanabilirsiniz. 

Kuşkusuz masaüstü sürüm, mobil kadar gelişmiş özelliklere sahip değil.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir