Google kurucularından birisi olan Sergey Brin, ortaya çıktığı kadarıyla firmanın yapay zeka çalışmalarına çok aktif şekilde katılım sağlıyor. 

Larry Page ile birlikte Google kurucusu olan Sergey Brin, paylaşılan bir habere göre yapay zeka savaşını OpenAI, Meta ve Microsoft gibi devlere kaybetmemekte oldukça kararlı görünüyor. İnternet devi olan Google yapay zeka çalışmalarına çok aktif şekilde dahil olduğu açıklanan Sergey Brin, son aylar içerisinde Mountain View, Kaliforniya’daki ofislerini haftada üç ila dört gün ziyaret gerçekleştiriyor. Şu an yönetim kurulunda yer alan ve Page’in ardından Alphabet’in en büyük ikinci hissedarı olan Brin, özellikle Google DeepMind’ın yeni nesil temel dil modeli üzerinde çalışılan Gemini’yi geliştiren araştırmacılarla beraber çalışmalar gerçekleştiriyor. Brin söylenenlere göre yapay zeka ekipleriyle teknik konuları tartışıyor, yeni yapay zeka araştırmaları için haftalık şirket içerisinde görüşmeler düzenliyor, araştırma toplantılarına katılım sağlıyor ve araştırmacıların işe alınması konusunda da etkin bir rol oynuyor. Sergey Brin, özellikle CEO Sundar Pichai’nin de ofisinin bulunduğu ve yapay zeka ekiplerinin yer aldığı yeni Charleston East binasında bulunuyor. Google’ın kurucu ortağı olarak, teknoloji sektörünün patlama yaptığı dönemin merkezindeki önemli isimlerden biri olan Brin, büyük tecrübeye sahip ve doğal olarak Google’ın yapay zeka ile yok olmasını kesinlikle istemiyor.

Gazetecilerin üretkenliklerini artırmak hedefleniyor

Google, dün gazetecilere odaklanılmış olan bir yapay zeka ile oldukça ses getirmişti. Bilmeyenler için firma “Genesis” kod adlı bir yapay zeka aracı üzerinde çalışmalar yapıyor. Bunun özel olarak gazetecilere odaklanıldığı, sistemin belirli sabit veriler üzerinden haber yazabilmesinin yanı sıra gazetecilere haber yazım süreci içerisinde destek olabildiği aktarılıyor. News Corp’a göre, henüz çıkış tarihi netleşmemiş olan sistemi Google, önde gelen medya şirketlerinin sahibi olan “Times”, “Washington Post” ve “Wall Street Journal” gibi yayıncıların yöneticilerine tanıtımını yapıyor ve geri bildirimlerini alıyor.

Bu konuda bir açıklama yapan şirket sözcüsü, şu ifadeleri dile getirdi

“Gazetecilere işlerine yardımcı olacak yapay zeka destekli araçlar sağlama araştırmasının ilk aşamalarındayız. Örneğin, yapay zeka destekli araçlar gazetecilere başlık seçimleri veya farklı yazı stilleri konusunda yardımcı olabilir. Amacımız, tıpkı Gmail’de ve Google Docs’ta insanlara yardımcı araçlar sunduğumuz gibi, gazetecilere de yeni teknolojileri işlerini ve üretkenliklerini artıracak şekilde kullanma seçeneği sunmaktır.” dedi. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir