Mart ayında Google Kişiler Android uygulamasının kullanıcılara rehberlerinde bulunan kişilerin doğum günlerini hatırlatacağına dair işaretler ortaya çıkmıştı. Bahsedilen özellik sonunda tüm kullanıcıların erişimine açılıyor.

Google Kişiler Android uygulamasında doğum günü hatırlatma özelliği

Google Kişiler Android kullanıcıları uygulamanın ” Öne Çıkanlar” sekmesinin içerisinde yer alan ” Sizin İçin” kısmının altında ” Doğum günleri ekle” yazılı bir kart görecek. Bu kartta “Kişilerinizi doğum günü takviminizde görmek ve burada ve Google hizmetlerinde faydalı ipuçları almak için doğum günlerini kaydedin.” şeklinde bir açıklama yer alıyor.

Kullanıcılar “Doğum günleri ekle” yazısına dokunduğunda hızlı bir şekilde toplu tarih girişi için optimize edilmiş bir liste arayüzüyle karşılaşıyorlar. Doğum günü bilgisi kaydedilmemiş kişilerin yanında bir pasta simgesi yer alıyor ve bu bilgiler ay, gün ve yıl seçeneklerinden kaydırarak eklenebiliyor. Kart kaldırıldıktan sonra tekrar bu arayüze nasıl giriş yapılacağı ise henüz bilinmiyor.

Google Kişiler Android yeni özelliğinin kullanımını kademeli bir şekilde kullanıcılara açılacak

Google Kişiler uygulamasının yeni özelliği kullanıma sunulduğunda kullanıcılar, kişilerimde yer alan tek bir kişiyi açılabilecek ve “Doğum günü bildirimi ekle” seçeneğini bulunan menüye gidebilecek.

Ayrıca Google Kişiler Android uygulamasının bu yeni özelliği kullanıcıların erişimine kademeli bir şekilde açılacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir