Teknoloji devlerinden biri olan Google, Android’e daha fazla kullanıcı çekmek için çalışmalar yapıyor.

Google, yeni reklam kampanyasıyla birlikte iPhone kullanıcılarını Android’e yönlenme konusunda cesaretlendirmeyi amaçlıyor. Kampanya kullanıcılara “Google’ın Android ile her şey yolunda” mesajı vererek geçiş sürecinin ne kadar kolay olduğunu bildiriyor.

Google kampanyada dört ana noktaya dikkat çekiyor ve bu noktaları YouTube reklamları için 15 saniyelik videolar ile vurguluyor. İlk olarak güvenlik ve gizlilikte, cihazınızdaki uygulamaları kötü amaçlı yazılımlar için tarayan Google Play Protect özelliği ile “önleyici koruma” sağlandığı belirtiliyor. Tehdit seviyesi doğrultusunda kaldırmanız gereken zararlı uygulamalar konusunda öneride bulunabilir ya da otomatik olarak kaldırabilir.

İkincisi, Google Mesajlar’ın sunduğu özellik olan Emoji Reaksiyonları, “Android’e geçerseniz mesajlaşmanın eğlenceli olmayacağı” konusundaki endişeleri gideriyor. SMS/RCS mesajlarına herhangi bir emoji ile yanıt vermeniz mümkün. Ancak Google’ın işletim sistemi Android’ de iMessage bulunmuyor.

Google, iPhone kullanıcılarını Android'e çekmeyi hedefliyor

Google, iPhone kullanıcılarına güvendesiniz mesajı veriyor

Üçüncüsü, fotoğraflarınızı Android’e aktarırken, “verilerinizi Android’e aktardığınızda, fotoğraflarınız, dosyalarınız, kişileriniz ve uygulamalarınızın bir kopyasını oluştururuz, bu da eski iPhone’unuzdaki her şeyin güvende olduğu anlamına gelir” belirtiliyor. Geçen yıl, Google Android’e Geçiş adlı bir uygulama sunmuştu, ancak ilginç bir şekilde, Google Photos yedeğini özellikle öne çıkarmıyor.

Dördüncü olarak, Google, Android telefonların en sevdiğiniz hoparlörlere, kulaklıklara, akıllı ev cihazlarına ve diğer cihazlara kolayca bağlanabileceğini ve bu cihazların eşleştirilmesinin basit olduğunu vurguluyor. Ev dışında, evinizdeki birçok akıllı ev ve eğlence cihazı hem Android hem de iOS eşlik eden uygulamalar sunmaktadır. Bunun yanı sıra, Bluetooth evrensel bir özelliktir.

Her video, çeşitli cihazları sergileyen bir “Daha Fazlasını Yapmak için Geçiş Yapın” ekranı ile kapanarak, Samsung Galaxy Z Fold 5/4, Flip 5/4, S23 Ultra, Google Pixel 7 Pro ve Pixel Fold gibi farklı form faktörlerini Android üzerinde vurgulamayı amaçlıyor.

Aynı zamanda, Google bu kampanyada Haziran ayında tanıtılan yeni Android logosunu kullanıyor. “Google Android’de” ifadesi özellikle dikkat çekicidir, çünkü önceki kampanyalar genellikle birinci taraf hizmetlerini üçüncü taraf donanımlarla birleştirirken, özellikle Samsung ile olanları vurguluyordu.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir