Yeni bir blog gönderisinde paylaşan Google, iklim değişikliği yok sayarak para kazanma ihtimalini tamamen ortadan kaldırdı. Artık Google’da iklim değişikliklerinin yok sayıldığı içerik ve reklamlar ya da YouTube’a bu konu ile ilgili olarak yüklenen videoların herhangi birinden para kazanamayacak.

Geçtiğimiz günler içerisinde YouTube tarafından bir karar alınmıştı. Şirket bu karar kapsamında platformda herhangi bir aşı için karşıtlık yapılmasına tamamen yasak getirmişti. Şimdi ise buna benzer bir durum daha yaşandı. Google ile YouTube, iklim değişikliğini yok sayan içerikler üzerinden para kazanma imkanını tamamen rafa kaldırmış oldu. Şirket tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre YouTube üzerinden yapılan paylaşımlarda kapsamında iklim değişiklikleri reddedilebilir ya da bilimsel olmayan temellere dayanan iddiaları savunucu içerikler olursa, o içerik üzerinden para kazanmak mümkün olmayacak. Benzer bir şekilde ise Google üzerinden verilecek olan reklamlar da yasaklanacak. Şirket, alınan bu kararın ardından geniş kapsamlı bir şekilde düşünüldüğünü, yaşanan pek çok duruma rağmen iklim değişikliklerinin reddedildiği tüm detayların artık yasaklı olduğu dile getiriliyor. 

Google, iklim değişikliği reddedenleri kontrol altına alacak

19 3

Hazırlanan blog gönderisi içerisinde yeni bir uygulamanın detaylarından da söz eden şirket hem yapay zekadan yardım alacak hem de çalışanları devreye sokacak. Yani YouTube platformuna yüklenen videolar ile Google üzerinden verilecek olan reklamlar, çalışanlar tarafından büyük bir özenle incelenecek. Aynı zamanda kullanıcılar tarafından yapılan bildirimler de artık daha öncelikli bir hal alacak. Aktarılan raporlarda iklim değişikliğinin reddedilmesi halinde, o içerik ve reklamlarda da anında yasaklanacak. Google’ın geçtiğimiz günler içerisinde aşı karşıtları ile ilgili almış olduğu karar ile beraber attığı adım, şirketin reklam ve para kazanma konusu hakkında radikal değişikliklere gittiğinin açık bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir