Google 2023 yılının Mayıs ayında yapmayı planladığı I/O etkinliğinde, yeni Android 14 ve Pixel cihazları gibi bir çok ürünü tanıtacak.

Google I/O 2023 logo

Yazılım geliştiricilere hitap eden bu yıllık toplantıda yeni Android 14 sürümü en çok dikkat çeken şeyler arasında birinci sırada. Google’ın bu etkinliği San Francisco, California’ da gerçekleştirilecek.

Etkinlikte Google, Android. Chrome OS ve diğer ürünlerle ilgili teknik sunum ve tartışmalara yer verilecek. Yeni Android 14 sürümü ve Pixel cihazlarının duyurulması , Google I/O etkinliğinin merakla beklenen kısmı durumunda.

Google yeni Android 14 ve Pixel cihazlarını tanıtıyor

Google I/O 2023
Google I/O 2023

Google 2022 yılında gerçekleşen I/O etkinliğinde, Android 13 Beta’nın yanında Pixel 6a, Pixel 7 serisi ve Pixel Watch gibi yeni ürünlerinin tanıtımını yapmıştı. Geçen sene bu kadar çok ürünün tanıtılması Google’ın 2023 I/O etkinliğine dair olan beklentileri arttırdı.

Google etkinliğinde yeni Android sürümü ile beraber yeni cihazlarını da tanıtıyor. Google CEO’su Sundar Pichai, geçen günlerde paylaştığı bir tweet ile Google I/O 2023’ün resmi tarihini duyurmuştu. Kullanıcılara davet e-postaları gönderilmeye başlanan etkinliğin ise 10 Mayıs’ta gerçekleşmesi düşünülüyor.

Yapay zeka Google Brad Microsoft’a rakip oluyor

AI yazılımı Google Bard, Google I/O 2023’te en çok beklenen yazılımlardan birisi olacak. Etkinliğe dair bir başka söylentiler de Pixel 7a ve Pixel Fold’un tanıtılacağı yönünde.

Kullanıcılar Google’ın I/O 2023’te cihazların lansman tarihlerinin ve fiyatların açıklanacağını umut ediyor. Android 14’ün, önizleme sürümünün yanında beta sürümünün tanıtımı da yapılacak. Android 14 Beta’nın etkinliğin ardından Mayıs ayında kullanıma sunulması bekleniyor.

Android Beta sürümü için MIUI beta testlerini açmayı planlayan Xiaomi, yakın zamanda Android 14 Beta’yı denetimleme imkanı sunacak. Bir çok kişi Google I/O 2023 etkinliğini için büyük bir beklentiye sahip.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir