Google Haritalar yapılan son güncellemeler ile tatil planlarını ve etkinliklerini çok daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor. İşte Google Haritalar’a gelen 3 yeni özellik.

Kullanıcıların yeni bir yere gitmek, yeni yerler keşfetmek istediğinde kullanabileceği tek aracın Google Haritalar olmasını isteyen şirket, yeni güncellemeleri sayesinde kullanıcılara eşsiz fırsatlar sunuyor. Başlangıç aşamasında sadece ABD ve Kanada’da aktif olan yeni özellikler, kısa süre içerisinde diğer pazarlarda da etkin olacak ve böylece Google Haritalar bir sosyal medya ağı gibi kullanıcıların etkileşimleri ve paylaşımlarıyla büyük bir dönüşüm yaşayacak.

Bölge İçin En İyi Önerileri Alın

Yeni bir yere ziyaret gerçekleştirecek kişilerin bu yer hakkında hiçbir bilgisi olmaması, uznu araştırma ve seyahat planlamalarının yapılmasını zorunlu kılıyor. Ancak Google, devreye aldığı listeler özelliği ile bölgeye gitmek isteyen kişiler için hazır planlar sunuyor. Bölgedeki en iyi deneyimleri sunarak Google Haritalar’a katkı sağlayan kişilerin önerilerini ön plana alacak Goole, en iyi restoranlar, gezilmesi gereken yerler, kültürel geziler gibi farklı listeler sayesinde bölgede yapılması önerilen tüm detayları listeler ile aktarıyor. Beğenilen listeleri kaydedebilecek kullanıcılar üstelik listeleri paylaşma gibi farklı etkileşimlere de girebiliyor.

Google Haritalar’a Tatilinizi Kolay Hale Getirecek 3 Özellik
Google Haritalar’a Tatilinizi Kolay Hale Getirecek 3 Özellik

Listelerle Keşfedin

Listeler özelliğinden kullanıcıların daha iyi bir şekilde yararlanabilmesi adına 3 farklı alan belirlenmiş durumda. Trendler, En İyiler ve Mücevher Listesi olarak adlandırılan bu listelerde her listenin kendine göre bir özelliği ve farklı var.

  • Trendler listesi: Trendler listesi, son zamanlarda Haritalar’da popülerliği artan yerleri öne çıkarıyor. Haftalık olarak güncellenen bu listede en yeni ve trend yerleri kolayca keşfedebilirsiniz.
  • En İyiler listesi: Burada ise tüm zamanlarda ilgi gören, beğenilen ve yeniden tercih edilen alanlar öne çıkarılıyor. Güncellemeleri çok daha yavaş olan bu liste, ziyaret edilen bir yer için “En iyi…” yerlerin keşfedilmesini sağlıyor.
  • Mücevher listesi: Mücevherler listesi ise keşfedilmeyi bekleyen özel ve ender yerleri öne çıkarıyor.

ABD ve Kanada’da başlayarak kullanıma sunulan özellik, kademeli bir şekilde Google Haritalar’ın kullanıldığı tüm alanlarda etkili olacak.

Google Haritalar’da Listeler Nasıl Oluşturulur?

Google Haritalar’da liste oluşturmak ve iyi bir deneyim yaşanmasına katkı sağlamak isteyenlerin ypması gereken işlemler oldukça kolay. Liste oluşturmak için, Kaydedilenler sekmesindeki “Yeni liste” seçeneği ile hemen listenizi oluşturabilirsiniz. Üstelik bu listeleri oluşturduktan sonra sosyal ağlarınızda paylaşabilirsiniz. Bu listeyi oluştururken seyahat noktalarını kronolojik olarak sıralayabilir, belirli rotalar oluşturabilirsiniz.

Yapay Zekadan Yararlanın

Google Haritalar’a entegre edilen yapay zeka, anlık değişen planlarda devreye girerek ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşılmasını sağlıyor. Google Haritalar’da yeni bir yer açtığınızda artık yapay zeka yardımıyla paylaşılan fotoğraflar analiz ediliyor. Böylece yeni bir yer, yemek ya da vb. gibi fotoğraf karelerinde yer almaya layık görülen tüm veriler, yapay zeka analizi ile öğrenebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir