Trafik konusunda Google Haritalar uygulamasını kullanıyorsanız saate göre trafik bilgisini önceden kontrol edebilmeniz mümkün. Özellikle Büyükşehir gibi trafik yoğunluğunun fazla olduğu bir bölgedeyseniz Google haritalarda yer alan özelliklerden yararlanarak yolculuğa çıkmadan önce daha iyi bir rota belirleyebilir ve trafikte takılmadan yolunuza devam edebilirsiniz.

Google Haritalar Google tarafından sürekli desteklenen bir uygulama olduğu gibi sunulan imkanlar sayesinde kullanıcılar pek çok farklı avantaja sahip olabilmektedir. Saate göre trafik bilgisini kullanmadan önce yolculuğun planlaması gerekmektedir.

Google Haritalar’da saate göre trafik bilgisi alma

İşlemler için öncelikle Google Haritalar uygulamasının açılması ve Google Haritalar uygulamasında yolculuk planlaması yapılmalıdır.

Haritada gitmek istediğiniz yeri seçmeli ve ardından karşımıza çıkacak rotalardan uygun olanını tercih etmelisiniz.

Rota seçimleri yapıldıktan sonra yolculuk için saat düzenlemeleri yapılmalıdır. Saat düzenleme için verileri girdikten sonra uygulama tarafından çeşitli öneriler sunulmaya başlanacaktır. Bu önerilerde en uygun rotaların neler olduğu ve trafik yoğunluğuna bağlı olarak gecikmelerin ne kadar olacağı ayrıntılı bir şekilde paylaşılmaktadır. Yola saat kaçta çıkmanız gerektiğini belirleyerek kolay bir şekilde trafik planınızı yapabilirsiniz.

Üstelik herhangi bir yere kesin ulaşmanız gereken bir saat var ise kullanıcıların bu konuda varış saati bölümünden varış bilgilerini girmesi kolaylık sağlar. Böylece uygulama gecikme saatini göz önünde bulundurarak kullanıcıların saat kaçta yola çıkması gerektiğini belirleyerek bu konuda öneriler sunar. Yapacağınız bu seçimler ile birlikte Google Haritalar üzerinden yolculuklarınızı kolay bir şekilde planlayabilir ve gecikme yaşamadan ulaşmak istediğiniz yerlere ulaşabilirsiniz. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir