Google Haritalar’da gece modunu açma işlemi sandığınız kadar zor değil. İşletim sistemi ve birçok uygulama artık gece modu için yerel destek sağlıyor. Özellikle gece araç kullanırken Google Haritalar’ın rengini değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu aynı zamanda aracınızda yolcu varsa onları da rahatsız etmeyecektir.

Ayrıca AMOLED tarzı bir ekranınız varsa, bu aynı zamanda daha az pil gücü kullanmanıza da yardımcı olacaktır. Google Haritalar’da Karanlık Modu kullanmak için Android 10 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir akıllı telefonunuz olması gerektiğini lütfen unutmayın. iOS için, navigasyon için gece modu özelliğini kullanma seçeneğiniz vardır.

Google Haritalar, Android 10 ile karanlık mod özelliği sunmaya başladı. Dolayısıyla Android 9.x çalıştıran bir telefonla ilgili anlattıklarımız geçersizdir. Bu özelliği kullanmak istiyorsanız ve telefonunuzda Android 10 yoksa ve cihazınız Android 10 destekliyorsa önce cihazı güncellemeniz gerek.

Google Haritalar’da Karanlık Modu açın

  • Google Haritalar’da Karanlık Modu açmak için harita ekranının sağ üst köşesindeki profil resminize dokunun.
  • Açılan listeden Ayarlar’ı seçin ve Temalar’a dokunun.
  • Google Haritalar’ın her zaman karanlık modu kullanmasını istiyorsanız “Her zaman karanlık modu kullan” veya “Her zaman gece modu”nu seçin.

Akıllı telefonunuzda otomatik gündüz ve gece modunu ayarladıysanız ve Google Haritalar’ın bu özelliği dikkate almasını istiyorsanız “Ayarları cihaza uygula” seçeneğini seçebilirsiniz. Son olarak, Google Haritalar gece modu ayarlarınızı kaydetmek için “Kaydet” seçeneğine dokunun.

Android için Google Haritalar’da çevrimdışı haritaları kaydedin

Google Haritalar’da Gündüz Modu

Aynı işlemi bu sefer Google Haritalar’da Gündüz modu için tekrarlamanız gerekiyor. Harita ekranının sağ üst köşesindeki profil resminize tıklayın. “Ayarlar”a gidip “Her zaman gündüz modu” seçeneğini seçerek aynı yolu takip ettiğinizde bunu elde edeceksiniz. Böylece Google Haritalar’da karanlık modu başarıyla kapatabilirsiniz.

Yol Tarifi için Gece Modunu Kullanma

Google Haritalar, Android sürümünüz nedeniyle gece modunu desteklemeyebilir. Ama her şey burada bitmiyor. Güzergah kılavuzu için gece modunu etkinleştirebilirsiniz.

  • Google Haritalar’ın sağ üst köşesindeki profil simgenize tıklayın.
  • Ayarlara git.
  • Navigasyon Ayarları seçeneğini seçin ve Harita Görünümü bölümüne gidin.

Burada renk seçeneği Knight olarak seçilebilir. Bu nedenle, Google Haritalar’daki renk değişikliği, 10’un altındaki Android sürümlerine sahip cihazlarda iyi çalışır. Ayrıca, Android SDK’yı kullanarak tüm özel görünümleri Google Haritalar’a ekleme seçeneğiniz de vardır.

Android telefonu Gece Modu’na alma

Artık pek çok telefonda Gece Modu özelliği uygulamalarda da yerleşik durumda. Android cihazınızı Gece Modu’na geçirmek için şu adımları izleyin;

  • Ayarlar bölümünden Ekran seçeneğine dokunduktan sonra Gece Modu seçeneklerini izleyin.
  • Bazı cihazlarda Ayarlar menüsünden Ekran menüsüne girmeniz ve ardından Gelişmiş seçeneğini seçerek buradan Cihaz Teması seçeneğine tıklayarak Koyu seçeneğini seçmeniz gerekebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir