Google Haritalar’da ev gibi kişisel alanlar bulanıklaştırılabiliyor. Peki bu işlemler nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler…

Google Haritalar’a gelen sokak görünümü modu, Türkiye’de de kullanılıyor. Google’ın özel araçlarıyla tarama yaparak sisteme aktardığı bu görüntüler gerçek bir dünyada dolaşıyormuş gibi sokaklarda dolaşılmasını sağlıyor. Bu taramalar sırasında insanların yüzleri gibi pek çok detay bulanık hale getirilirken kişilerin talepleri üzerine kişisel alanlarda da benzer bulanıklaştırma yapılabilir. Mahremiyetinizi korumak istiyorsanız siz de Google Haritalar’daki bulanıklaştırma işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Google Haritalar’da Ev Bulanıklaştırma

Google Haritalar uygulamasında 16 milyon kilometrelik bir yolculuk yaptı. Yapılan bu yolculuklar dünyanın dört bir tarafında sokakların Google Haritalar’a eklenmesini sağladı. Eğer bulanıklaştırmak istediğiniz özel bir alanınız varsa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu işlemler talep ile gerçekleştirildiği için Google’ın kullanıma sunduğu formun kullanılması yeterli.

maps.google.com adresine girin ve ardından bulanıklaştırmak istediğiniz alanı bulun.

  • Ardından sokak görünümüne geçiş yapın.
  • Bulanıklaştırmak istediğiniz alanı net olarak görüntüleyin.
Google Haritalar’da Evinizi Bulanıklaştırabileceğinizi Biliyor Musunuz?
Google Haritalar’da Evinizi Bulanıklaştırabileceğinizi Biliyor Musunuz?
  • Sokak görünümünde solda yer alan üç noktaya tıklayarak sorun bildir adımlarını takip edin.
  • Bu sekmede yer alacak evim seçeneğini seçerek sonraki aşamaya geçiş yapabilirsiniz.
Google Haritalar’da Evinizi Bulanıklaştırabileceğinizi Biliyor Musunuz?
Google Haritalar’da Evinizi Bulanıklaştırabileceğinizi Biliyor Musunuz?
  • Evim kutucuğu seçildikten sonra kullanıcılardan ev için detaylı bilgi istenmektedir. Bunun için açılacak kırmızı çerçeve içerisine evinizi yerleştirin.
  • Evi seçtikten sonra ise e-posta adresinizi girin.
  • Tüm kontrolleri yaptıktan sonra talebinizi Google’a gönderebilirsiniz.

Google Haritalar ev bulanıklaştırma talebi gönderildikten sonra mail adresi üzerinden süreç hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Google’ın iş yoğunluğu, taleplerin sayısı gibi tüm etkenler talebin yanıtlanmasında süreci etkilemektedir. İşlemleri yapacak kişiler için uyarıda bulunan Google, işlemin geri alınmayacağını da belirtiyor. Bu nedenle bulanıklaştırma yaptığınız yerlerin yeniden kullanıma sunulması mümkün değil.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir