Google Haritalar’da genellikle 2 nokta arasında işlem yapılsa da başka bir noktayı durak olarak ekleyebilirsiniz. Peki, Google Haritalar’a ek noktalar nasıl eklenir? İşte detaylar.

Google Haritalar kullanılırken çoğu kullanıcı A noktasından B noktasına gitmek için yol tarifi alır. İki nokta arasında en iyi navigasyon araçlarından birisi olan Google Haritalar, bu konuda tek seçenek olmasa da oldukça popüler. Bununla birlikte iki nokta arasında uğramanız gereken başka yerler olduğunda bu yerleri de uygulamada durak olarak ekleyebilirsiniz. Böylece önce duraklarınız için yol tarifi alabilir ve en son aşamada gitmek istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bu durum birden fazla noktanın arka arkaya ziyaret edileceği zamanlarda büyük kolaylık sağlar. Bu sayede yollarda vakit kaybetmeden en iyi rotadan en kolay şekilde yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Google Haritalar'da Başka Bir Durak Nasıl Eklenir?
Google Haritalar’da Başka Bir Durak Nasıl Eklenir?

Google Haritalar’da Durak Noktalar Nasıl Eklenir?

Google Haritalar’a ek durak noktalar eklemek istediğinizde takip etmeniz gereken adımlar şöyle;

  • Google Haritalar’ı açın.
  • A ve B noktalarını belirleyerek iki nokta arasında yol tarifi alın.
  • Yol tarifi ekranda yer aldıktan sonra sağ üst köşedeki üç nokta üzerindeki seçeneklerden durak ekle seçeneğini seçin.
  • Durak ekle denildiğinde ekranda konum bilgisi girebileceğiniz ekran açılacaktır. Buraya istediğiniz konum bilgisini girin.
  • Herhangi bir sınır olmaksızın bu bölümde istediğiniz kadar durak girişi yapabilirsiniz.

Mobil cihazların yanı sıra masaüstün sürümde de kolaylıkla durak eklenebilir. Masaüstü sürümde aynı adımları takip ettikten sonra durak ekle seçeneği yerine hedef ekle seçeneği takip edilmelidir. Üstelik ara noktalar belirlendikten sonra dilediğiniz şekilde bu noktaları sıralayabilir, sürükle bırak yöntemi ile diğer  duraklara öncelik verebilirsiniz.

Google Haritalar'da Başka Bir Durak Nasıl Eklenir?
Google Haritalar’da Başka Bir Durak Nasıl Eklenir?

Masaüstü sürüm üzerinden işlem yaparken üstelik kullanıcıların planlamasını cep telefonunuza gönderebilirsiniz. Çok karmaşık ve uzun sürecek işlemleri yaparken masaüstünden bu şekilde yararlanarak kolaylık elde edebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir