Google Haritalar için tasarım değişikliğe gidildiği açıklandı. Yeni tasarım kullanıcılara kademeli bir şekilde gönderilmeye başlandı.

Türkiye’de en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Google Haritalar’a tasarımsal bir değişikliğe gidiliyor. Google tarafından yayınlanan blog yazısı ile duyurulan yeniliklerde kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşaması ve pratik bir şekilde uygulamayı kullanması hedefleniyor.

Google Haritalar’da Neler Değişiyor?

Google Haritalar’da yeni dönem itibariyle kullanıcıların açılabilir ekranlarda daha iyi bir deneyim elde etmesi mümkün olacak. Kaydırılabilir ya da açılabilir ekranlara uyumlu hale gelen uygulama üstelik kaydırma ve geçişlerde de yumuşak efektlerle destekleniyor.  Anasayfanın dışında alt sayfalarda da değişiklikler yapan Google, interaktif sayfaları da ön plana çıkarmaya çalışıyor. Harita takibi yaparken kullanıcılara tek bir ekranda birden çok veriyi sunmak isteyen şirket, yaptığı tasarım yeniliği sayesinde bu duruma zemin hazırlamış durumda.

Google Haritalar'a Tasarım Değişikliği
Google Haritalar’a Tasarım Değişikliği

Bir yere dokunduğunuzda sağ üst köşede kapat ve paylaş düğmelerinin yer aldığı yeni bir sayfa tasarımı da ortaya çıkmış durumda. Ayrıca etkileşimde bulunduğunuz sayfanın hemen arkasında bir arka plan sayfası da var. Böylece katmanlı bir yapıya geçişin ilk adımları da atılmış durumda.

Google haritalar için yapılan bu değişikliğin temel sebebi kullanıcıların daha sade bir ekranda daha fazla veriye ulaşabilmesi. Bunun için yapılan değişiklikler kısa süre içerisinde tüm Android kullanıcılarına gönderilmiş olacak. Bunun dışında değişikliklerin iOS cephesinde ne zaman geçerli olacağı bilinmiyor. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama gelebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir