Google Haritalar’a yer eklemek çok kolaydır. Bu içeriğimizde adım adım konum eklemeyi paylaşıyoruz.

Google Haritalar artık hava durumu hakkında da bilgilendirecek

Google Haritalar, dünya çapında kapsamlı bir adres ve konum veritabanına sahiptir. Ancak bazen yerleştirme konusunda boşluklar bulabiliyoruz. Bu gibi durumlarda sadece birkaç adımda haritaya konum ekleyerek bu boşluğu kolayca doldurabilirsiniz.

Ayrıca bu süreç, Google kullanıcılarının işletmenize kolay erişmesini de sağlayacaktır. Bu içeriğimizde hem cep telefonunuzdan hem de bilgisayarınızdan haritaya yer ekleme işleminin detaylarından bahsedeceğiz.

Google Haritalar’a konum nasıl eklenir?

Telefonunuzdaki Haritalar uygulamasını kullanarak veya bilgisayarınızda tarayıcı yüklü bir web sitesinden Google Haritalar’a konum bilgisi ekleyebilirsiniz. Aşağıda bu iki yönlü işlemin nasıl gerçekleştirileceğini adım adım anlatacağız.

Telefonunuzdan Google Haritalar’a bir konum ekleyin

  • Google Haritalar’ı açın
  • Profil simgenize dokunun
  • Konum ekle’ye dokunun
  • Konum bilginizi girin
  • Gönder düğmesine dokunun
  • Google Haritalar’ı açın

Telefonunuzdan bir konumu görüntülemek için Harita eklemek için , önce Google Haritalar’ı kullanın Uygulamayı açın. Kişisel hesabınız çalışmıyorsa İlk önce Google hesabınızla giriş yapmalısınız.

Profil simgenize dokunun

Uygulamayı açtıktan sonra, mevcut konumunuzun haritası önünüzde belirecektir. Seçeneklerinizi görmek için ekranın sağ üst köşesindeki profil simgenize dokunun.

Konum Ekle’ye dokunun

Burada en üstteki seçeneklerden Konum Ekle’yi seçin. Bu seçenek sizi konum bilgilerinizi girdiğiniz bir konum eklemek için sayfaya götürür.

Yer Bilgilerini Girin

Bu sayfada eklemek istediğiniz yerin adını, adresini ve yerin kategorisini girmelisiniz. kutuya doğru ve eksiksiz olarak Bu alanların hemen altında isteğe bağlı olarak çalışma saatleri, telefon numarası, web sitesi gibi dilerseniz doldurabileceğiniz bilgiler yer almaktadır.

Bilgileri girdikten sonra en alttaki Gönder düğmesine dokunun. Ardından onay süreci başlayacak ve site kontrol edildikten sonra e-posta adresinize bununla ilgili bilgiler gönderilecektir.

Bir bilgisayardan Google Haritalar’a konum ekleme

  • Tarayıcınızdan Google Haritalar’a gidin
  • Sol üstteki üç çizgi simgesini tıklayın
  • Eksik yer ekle’yi tıklayın
  • Konum bilgilerini girin ve Gönder’i tıklayın

Bu yazımızda sizlere Google Haritalar’a nasıl konum ekleyeceğinizden bahsettik. Merak ettiğiniz diğer konuları yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir