Google tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısında Google Haritalar uygulamasındaki bilgilerin nasıl güvenilir ve yararlı hale getirildiği açıklandı. Yapay zeka desteğinin eklenmesiyle birlikte haritalar uygulamasında kullanıcılar için yararlı olmayacak zararlı içerikler otomatik bir şekilde kaldırılabiliyor.

Navigasyon, tur gibi pek çok farklı amaç için kullanılabilen Google Haritalar, yıllık milyarlarca kullanıcıya ulaşıyor. Günlük 20 milyona yakın geri bildirimin alındığı uygulama, yapay zeka sisteminin incelemeleri ve Google tarafından yapılan algoritma müdahaleleri ile ideal hale gelebiliyor. 

Google Haritalarda sahte bilgiler kaldırılıyor

Yolların anlık durumları, yol çalışması gibi özel durumlar, restoranların hizmet verdiği saatler, sunulan hizmetler gibi oldukça geniş bir skalada hizmet veren Google Haritalar uygulamasındaki tüm bu verilerin anlık bir şekilde değişmesi ve kullanıcıya yararlı bir şekilde sunulabilmesi için arka planda yoğun bir çalışma yapıyor.

Ancak haritalar uygulamasındaki en önemli sorunlardan bir tanesi sahte hesaplar. Yanlış bilgi vererek kullanıcıların sorunlar yaşamasını isteyen ya da rakip firmalara yönelik illegal çalışmalar yapan şirketler, Google Haritalar servisinde zaman zaman problem yaratabiliyor.

Eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunmak isteyen Google ise yapay zeka ve makine öğreniminin desteğini kullanarak bu konuda daha iyi bir performans elde edebiliyor. Blog yazısında 100 milyona yakın sahte paylaşımın engellendiğini söyleyen Google, binlerce şirketinde bu tip saldırılardan kurtarıldığını açıkladı. 

İşte Google blog yazısında yer alan ve öne çıkan bölümler;

Sürekli değişen bir dünyada, Google Haritalar’ın size mümkün olan en taze, en güncel bilgileri vermesi önemlidir. Bunu yapmanın bir yolu, katkıda bulunan içeriktir. Katkıda bulunulan içeriği kabul eden herhangi bir platformda olduğu gibi, kötüye kullanımla mücadele ve bu bilgilerin doğru olduğundan emin olma çabalarımızda tetikte olmalıyız.

Makine öğrenimi ve insan operatörlerin bir kombinasyonu sayesinde, içerik miktarını azaltmaya devam ediyoruz. Haritalar’da görülen, sahte veya kötüye kullanım amaçlı içerik, aslında Haritalar’da görüntülenen tüm içeriğin yüzde birinden daha az. Bireylerin ve grupların, yerel işletmelere zarar vermek için bir taktik olarak sahte incelemeleri kullanmaya çalıştıklarını gördük. Çoğu zaman kamuoyunun fikir farklılıklarına dikkat etmesiyle teşvik edildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir