Google Haritalar’a yapay zekanın desteği ile yeni özellikler gelecek. Şirket, yeni yerlerin keşfedilmesi adına yapay zeka özelliğini tanıttı. İşte detaylar.

Harita uygulamaları arasında dünyanın en popülerlerinden birisi olan Google Haritalar için yeni özellikler geliştiriliyor. Google tarafından yapılan resmi açıklamalarda yapay zekaya vurgu yapıldı. Yeni yapay zeka özelliği sayesinde Google Haritalar’da yeni yerler keşfedilmesi kolaylaştırılacak.

Google Haritalar’da Yapay Zeka Dönemi

Yapay zeka desteği sayesinde Google Haritalar’da keşiflerde yeni seçenekler sunulacak. Bu verilerin elde edilmesinde ise yerel rehber katkıları göz önünde bulundurulacak. Böylece kullanıcılar Google Haritalar’da yaptığı araştırmalar ile daha fazla yer seçeneğini ekranda görebilecek. Üstelik sunulacak bu seçeneklerde fotoğraf, incelemeler, yorumlar vs. gibi pek çok detay da direk Google Haritalar ekranında görülebilecek.

Google Haritalar’a Yapay Zeka Destekli Testler Başladı
Google Haritalar’a Yapay Zeka Destekli Testler Başladı

Yeni özellik için şu anda ABD’de testler başlatılmış durumda. Erken erişim olarak yapılacak testlerin ardından Google Haritalar’ın kullanıma sunulduğu diğer bölgelerde de özellik kullanıma açılacak. Yeni özellik, yerel rehberlerin de ön plana çıkmasını sağlayacak. Bu nedenle Google’da yerel rehber hesaplarının da ön plana çıkarılması söz konusu olacak.

Google yaptığı açıklamada özelliğin nasıl kullanılacağını da bir örnek ile açıkladı. Örnekte ise şöyle denildi; “Örneğin, dışarıdaysanız ve yağmur yağmaya başlarsa, iç mekan aktivitelerine ilişkin öneriler almak için Haritalar’dan “yağmurlu bir gün için aktiviteler” istemeniz yeterli. Komedi programları veya sinema salonları gibi faydalı öneriler alacaksınız. Tüm ailenin keyif alabileceği seçenekler arıyorsanız, “Peki ya çocuklar için seçenekler?” gibi bir takip sorusu sorun. Bulunduğunuz yere bağlı olarak bowling salonları, çocuk müzeleri veya kapalı oyun alanları gibi yerleri ve buraları ziyaret eden kişilerin yorumlarına göre öne çıkan yerleri göreceksiniz.”

Google İddialı: “Bu Daha Başlangıç”

Google Haritalar için resmi blog yazısı ile açıklamalarda bulunan Google, “Bu, Haritalar’ı üretken yapay zekayla nasıl güçlendireceğimizin yalnızca başlangıcı” diye not yazarak gelecek güncellemelere vurgu yaptı. Bundan sonraki süreçte Yerel Rehber destekleriyle birlikte yapay zekanın daha fazla yer alacağı, tüm bu açıklamalar ile kesinleşti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir