Dünyanın en popüler navigasyon uygulaması olan Google Haritalar tüm arama seçeneklerini kaydederek ve uygulamanızda çeşitli verilerin artmasına sebep olur. Google Haritalar üzerinden arama ve konum geçmişini silerek çok daha güvenli bir kullanım elde edebilirsiniz. Günümüzde akıllı cihaz kullanıcılarından çoğu mutlaka harita seçeneklerinden faydalanmak için Google Haritalar uygulamasına sahip oluyor. Gerk yol tarihi gerek sokak incelemeleri gerek trafik bilgisi elde etmek adına sizde Google Haritalar uygulamasının seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Artık araç içi navigasyon kullanımları oldukça azaldı, genellikle akıllı cihazlarda yer alan navigasyon uygulamasından faydalanılıyor. 

Google Haritalar uygulaması üzerinden zaman zaman bir kere gidip arama yaptığınız ve bir daha gitmeyeceğiniz konumlar uygulamanızda fazlalık yapabiliyor. Navigasyon uygulamanızın arama hafızasının bir daha gitmeyeceğiniz arama listeleri ile dolu olmasını istemezseniz kolaylıkla Google Haritalar uygulamasından arama geçmişinizi silebilirsiniz. Google Haritalar yaptığınız her bir aramayı kaydederek size geri dönüş sağlama imkanı sunar. Fakat zaman zaman bu arama listesi artabilir ve sizi rahatsız edebilir. Bu gibi bir durum karşısında Google Haritaların arama geçmişini temizlemek isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için yazımızın içeriğinde yer alan bilgileri değerlendirebilirsiniz. 

Google Haritalar’da Arama ve Konum Geçmişi Silmek

Google Haritalar Geçmişini Silmek

– Google Haritalar uygulaması üzerinden haritalar geçmişinizi silmek isterseniz, ilk olarak uygulamanızı açın ve arayüzde yer alan menü butonuna dokunarak ayarlar geçmişine giriş yapın. 

– Ayarlar bölümünde yer alan Haritalar Geçmişine dokunun. Haritalar geçmişi kısmında daha önce yaptığınız aramalar ve navigasyon yardımı aldığınız konumların listesi ile karşılaşacaksınız. 

– Burada yer alan herhangi bir ögeyi silmek için ögenin hemen yanındaki menü butonuna dokunarak sil seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

– Burada karşınıza bir uyarı penceresi çıkaracaktır. Uyarı penceresinde de Sil seçeneğine basarsanız işlemi tamamlamış olursunuz. 

Bir arama ya da bir başka bir genel içeriği uygulamanız üzerinden tamamen sildiyseniz, Haritalar ile yeni bir arama yaptığınız anda sildiğiniz kayıt artık önerilen kısmında çıkmayacaktır. Herhangi bir belirli rotayı ya da navigasyon ögesini uygulamanız üzerinden sildiyseniz yakın bir konuma yol tarifi alırken artık öneriler ile karşılaşmayacaksınız. 

Google Haritalar Konum Geçmişini Kapatmak

– Google Haritalar uygulaması üzerinden konum geçmişini kapatarak arama yaptığınız konumlar ile ilgili herhangi bir kayıt biriktirmezsiniz. Bunu yapmak için Google Haritalar uygulamasını açın ve ana ekranda yer alan menü sekmesine dokunarak ayarlar bölümüne geçiş yapın. 

– Uygulamanın ayarlar kısmında yer alan Haritalar Geçmişi sekmesine dokunun, burada yer alan menü butonuna dokunun ve Etkinlik Kontrol seçeneğini seçerek işlemlerinize devam edin. 

– Burada aşağı kaydırma işlemini yağın ve Lokasyon Geçmişi seçeneğini devre dışı bırakarak kayıt işlemlerine son verin. 

– Bunun ardından ise Durdur seçeneğine dokunun. 

Yukarıda saydığımız adımları takip ederek Google Haritalar uygulamasını çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilir ve kendi kontrol sisteminizi kendiniz sağlayabilirsiniz. Uygulamanızı işlevsel hale getirmek sizin seçeneklerinize bağlı olarak değişkenlik gösteren bir durumdur. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir