Google Haritalar indirilme sayısı ile rekor kırdı. Dünya nüfusundan daha fazla indirilen üçüncü uygulama oldu. 

Google Haritalar, indirme rakamları ile önemli bir rekor ile adından söz ettirmeyi başardı. Esasında Google Haritalar bunu başaran ilk Google uygulaması değildir. Daha önce de YouTube ve Google Play Hizmetleri aynı sınırı geçen isimler arasındadır. Dünyanın açık ara en çok kullanılan haritalar uygulaması olması ve bu anlamda dünya nüfusundan çok daha fazla yükleme sayısına ulaştı. 

Google Haritalar indirme sayısıyla rekor kırdı

Google için esasında bu rekor bir ilk değildir. Çünkü haritalar uygulaması hali hazırda Android akıllı cep telefonlara ön yüklü halde geliyor. Google Haritalar uygulamasının 10 milyar indirme sınırını geçmesi tam olarak bu sebepten dolayıdır. Buna karşılık, Google Haritalar uygulaması, Android ile aynı döneme sahip çok az uygulamalardan biridir. Hatta öyle ki Google, haritalar özelliğini ilk kez 2005 yılında ortaya çıkardı. Android’in 2008’de sunulmasının ardından ise haritalar uygulaması da Android cihazlara entegre hale getirildi. 

20 2

Bugün Google haritalar uygulaması, akıllı cep telefon dünyasının en faydalı navigasyon uygulamaları arasındadır. Hatta pek çok navigasyon uygulaması da şu an için Google Haritalar’ın alt yapısına sahiptir.  Google, söz konusu bu indirme sayısıyla dünya nüfusundan daha fazla indirme sayısına sahip olan üç adet uygulamaya sahip oldu. Fakat, Google’ın ön yüklü olan uygulamaları ile başı oldukça derttedir. Avrupa Birliği’nden bu konu ile ilgili olarak ceza alan teknoloji devi, çok yakın zaman içerisinde Android akıllı cep telefonlara bu uygulamaları yükleme zorunluluğunu kaldırmak zorunda kalacak gibi gözüküyor. Avrupa Birliği son verdiği karar ile Google’ı hem arama motoru hem de diğer uygulamalarda haksız rekabete neden olmakla suçlandı. 

Google’ın Haritalar uygulaması rakipsiz gibi gözüküyor olsa da uzun yıllar içerisinde önemli rekabet içerisinde yer aldı. Apple Haritalar, Yandex Haritalar ve Huawei Petal Haritalar gibi uygulamalar, Google’ın bu alandaki en büyük rakiptir. Özellikle de Google’ın haritalar uygulamasına eskisi yeni özellikler sunmadığı görülüyor. Buna karşılık uygulama, gün içerisinde en çok tercih edilen uygulamalar arasındadır. Bunun esas sebeplerinden birisi ise uygulamanın halihazırda bulunan en detaylı harita ağına sahip olmasıdır. Hem sokak görüntüleri hem de sürekli olarak yapılan yerel güncellemeler, Google Haritalar uygulamasının önemli özelliklerinden biridir. Fakat Google’ın haritalar uygulamasının kısa yol gösterme konusunda hala alması gereken oldukça fazla yol vardır. Öyle ki haritaları açıp da yanlış yola girmek oldukça mümkün bir durumdur. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir