Harta detayların görerek kullanıcıların daha hızlı ve kolay bir şekilde yolculuk yapmasını hedefleyen Google, uygulamaya eklenen yeni iki adet özelliğin duyurusunu yaptı. 

Google Haritalar; çatısı altında yer alan 220 ülke, milyonlarca işletme ve yer verisiyle dünyanın neresinde olursanız olun gerçek zamanlı olarak navigasyon, trafik ve toplu taşıma bilgileri, restoranlar, kafeler ve gezi noktaları gibi daha pek çok hedef vardır. Google, navigasyon ve yer bulma uygulaması Google Haritalar’a getirilen son güncelleme ile beraber kullanıcı deneyimini daha da geliştirecek iki yeni özellikten söz etti. 

Özellikler tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir

2 7

Google; havaalanları, alışveriş merkezler ve toplu taşıma istasyonları büyük binalarda gitmek istenilen yere kolay bir şekilde gitmesini sağlayacak olan yeni özelliklerin duyurusu yapıldı. Uygulama bu özellik ile beraber dünyanın her yerindeki AVM ve havaalanı gibi büyün alanların bir tür haritasını kullanıcıların beğenisine sunacak. Bu veriler ile beraber büyük bir bina içerisinde, ne tarz mağazaların, dinlenme salonlarının, araba kiralama yerlerinin, otoparkların ve buna benzer diğer işletmelerinde bulunduğunu hızlı bir şekilde görmek mümkün olacak. Bunun yanı sıra her kategoride söz konusu bu alanların açık olup olmadığını, değerlendirmesini ve hangi katta olduğu hakkında da faydalı bilgiler ve ilgili olan işletmelerin bir listesini görmek mümkün olacak. 

Google’ın bir diğer yeni özelliği de uygulamada bulunan, meşguliyet aracı eklendi. Alan Meşguliyeti adlı bu söz konusu özellik tüm harita alanlarındaki insan yoğunluğunun da ne kadar olduğunu gösteriyor. Kullanıcı, ister bir şehre isterse de bir mekana gidecek olsun bir yerin ne kadar dolu olduğunu gösteren bu özellik, gitmek istenilen alanın yoğunluğunun anlık olarak takip edilmesinde yardımcı olacak. Bu sayede Google Haritalar’dan daha verimi bir şekilde faydalanmak mümkün olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir