Google, Gmail uygulamasının sohbetinde kullanıcılar arasında bire bir kişisel sesli ve görüntülü aramaların dağıtımını duyurdu.

Bu işlevin kısa süre içinde şirketin e-posta hizmeti kullanıcıları için Android ve iOS cihazlarında kullanıma sunulması bekleniyor. Gmail üzerinden arama yapma özelliğinin daha önce mevcut olduğunu unutmayın. Ancak bu özellik, Google Meet hizmeti aracılığıyla uygulandı ve kullanıcıların aramaya katılmak için çağrı düzenleyicisi tarafından oluşturulan özel bir bağlantıya tıklamaları gerekiyordu. Artık tek yapmanız gereken kişi listenizdeki biriyle iletişime geçmek için bir düğmeye basmak.

Kullanıcıların artık sohbete katılmak için bağlantılar oluşturması ve dağıtması gerekmediği için bunu yapmak çok daha kolay. Sesli veya görüntülü arama yapmak için, Gmail uygulama menüsünde görünen bir cep telefonu veya video kamera görüntüsüyle ilişkili simgeye tıklamanız gerekir. Google Chat uygulaması aracılığıyla arama yapan kullanıcılar, geliştiricilerin e-postayı iletişim platformlarının odak noktası yapma niyetinin altını çizerek Gmail’e yönlendirilecek. Gmail üzerinden sesli ve görüntülü arama yapma özelliğinin bu hafta kullanıma sunulduğu bildirildi. Workspace, G Suite ve kişisel Google Hesaplarının herkesin kullanımına açılması zaman alacaktır.

Gmail, Youtube ve Haritalar gibi uygulamalar eski Android cihazlarda kullanılamıyor

Google’ın kullanıcılarına sunduğu hizmetlerden biri de çeşitli uygulama ve hizmetlerde hesap erişimidir. Ancak şimdi şirket ekibi “temizlemeye” karar verdi ve Eylül ayından bu yana çok eski cihazlar için oturum açma desteğini azaltıyor. Google, Android 2.3.7 ve önceki sürümlere sahip cihaz kullanıcılarının artık Google hizmetlerine hesap erişimini desteklemeyeceğine dair bir e-posta uyarısı gönderdi.

27 Eylül’den itibaren kullanıcılar hesaplarına giriş yapamayacak ve bu kural Android’in eski sürümleri için geçerli olacak. Gmail üzerinden arama yapma özelliği daha önce mevcuttu. Ancak bu özellik, kullanıcıların aramaya katılmak için çağrı düzenleyicisi tarafından oluşturulan özel bir bağlantıya tıklamasını gerektiren Google Meet hizmeti aracılığıyla uygulandı.

  • Android 1.0
  • Android 1.1
  • Android-1.5 Cupcake
  • Android 1.6 Donut
  • Android 2.0 Eclair
  • Android-2.2 Froyo
  • Android 2.3 Gingerbread

Google’ın işletim sisteminin 2.3.7 sürümünün Eylül 2011’de yayınlandığı göz önüne alındığında. Bu, Green Robot’un en az 10 yıl önceki sürümlerine yönelik desteğin durdurulacağı anlamına gelir. Bu, sistem ve uygulama düzeyinde oturum açmaları etkiler. Android tarayıcı, Gmail, Drive vb. aracılığıyla Google araması Ziyaret açık kalır.

Google bunu “hesabınızın güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak” için yaptığını söyledi. Servisler ve uygulamalar dışında eski cihaz kullanıcıları yeni hesap oluşturamayacak, hesap şifrelerini değiştiremeyecek, fabrika ayarlarını geri yükleyemeyecek ve diğer işlemler yapamayacak. Bu nedenle, eski cihaz sahiplerinin yazılımı güncellemek veya yeni gadget’lar satın almak için para harcaması önerilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir